Home > Blog > Alcoholvrij niet meer weg te denken van de kaart
Inspiratie,

Alcoholvrij niet meer weg te denken van de kaart

Delen

De opmars van alcoholvrij bier blijft maar doorgaan. 5% van alle bieren die in Nederland verkocht worden bevat geen alcohol. Dat totaal schiet zelfs naar 9 procent als je de laag-alcoholische bieren ook meerekent. Hier liggen kansen!

Doe mij maar een alcoholvrije radler 

Het klinkt je vast niet onbekend in de oren als je gasten vragen naar een radler 0,0%. Alcoholvrije drank is dan ook steeds meer in trek. Voor de horeca is het heel slim om dat gegeven in acht te nemen en er ook daadwerkelijk iets mee te doen. De vraag naar alcoholvrije drank groeit, dus jij past je aanbod hierop aan. De perfecte mogelijkheid om jezelf op de non-alcoholische kaart te zetten.

Ontwikkelingen op het gebied van alcohol

Hier en daar een krantenkop, een nieuwsoverzicht of een nieuwsfragmentje: alcohol is geregeld het onderwerp van gesprek. De overheid probeert problematisch alcoholgebruik te voorkomen door de wetgeving erop aan te passen en het geven van voorlichtingen. De drank-en-horecawet is hierin van groot belang. Al dan niet gestimuleerd door de overheid, ook de consument is op zoek naar een bewuste en verantwoorde keuze. Dus waarom dan een drankje met alcohol als het ook zonder kan en het nog steeds erg goed smaakt?

shutterstock_599732594

Varieer in smaken

Als horecagelegenheid is het belangrijk om helder en nuchter na te denken. Zie de opkomst van de alcoholvrije drankjes als een positieve ontwikkeling en draag hier dan ook zelf aan bij. Zo maar even een paar voordelen: meer veiligheid in het verkeer, beter voor de gezondheid en hoge marges op deze dranken. Hoogste tijd dus om een ruim aanbod aan alcoholvrije dranken te creëren. Niet alleen een radler 0,0% maar ook een alcoholvrije wijn, een heerlijke cocktail of alcoholvrij bier! Varieer in smaken en zorg voor een uitstekende kwaliteit. Inspiratie tekort? Woon voorlichtingen of workshops bij waardoor je op de hoogte blijft van de trends en de nieuwe ontwikkelingen. Dus denk zelf nuchter en houd je consument nuchter!

Lees ook onze blog over de zonnige alcoholvrije mocktails van Fïnley.

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.