Home > Blog > Bananenbrood Met De Ruijter Chocoladehagel Puur
Inspiratie,

Bananenbrood Met De Ruijter Chocoladehagel Puur

Delen

Bananenbrood wordt bereid uit gestampte bananen, tarwe, water en suiker. Het is een ietwat vochtig, zoete en cakeachtig brood. Een overheerlijk bananenbrood is in een handomdraai gemaakt en het ook nog eens gezond. Natuurlijk kun je ook andere ingrediënten zoals kaneel, chocolade, noten of rozijnen toevoegen.

Dit heb je nodig:
  • Bakpapier
  • Cakeblik 
  • (Hand)Mixer
  • Beslagkom 

Ingrediënten:

  •  250 g bloem
  •  1 tl bakpoeder
  •  ¼ tl zout
  •  1 ei
  •  225 g suiker
  •  125 ml olie (bijvoorbeeld gesmolten kokosolie of zonnebloemolie)
  •  2 el karnemelk (of gewone melk)
  •  3 rijpe  bananen, geprakt
  •  1 hele banaan
  •  De Ruijter Chocoladehagel Puur (art.nr. 790032)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  3. Meng het bakpoeder, het zout en de bloem.
  4. Mix het ei, de suiker en olie door elkaar en voeg dan bij de droge ingrediënten.
  5. Mix goed tot het geheel een egaal, dik beslag wordt.
  6. Voeg de (karne)melk en geprakte bananen toe en mix opnieuw.
  7. Doe er 65 gram De Ruijter Chocoladehagel Puur bij en roer door.
  8. Giet het beslag in de vorm.
  9. Halveer de banaan in de lengte en leg de plakken naast elkaar op het beslag. Druk een beetje aan.
  10. Zet in het midden van de oven en bak in zo’n 60-75 minuten goudbruin.
  11. Bestrooi met De Ruijter hagelslag (art.nr. 790032) en snijd er mooie plakken van!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.