Home > Blog > De horeca en de coronacrisis, dit is de financiële afweging die je moet maken
Inspiratie

De horeca en de coronacrisis, dit is de financiële afweging die je moet maken

Delen

Starten met een bezorgactiviteit óf de volle subsidie en werktijdverkorting pakken? In dit artikel van LA Streetfood lees je welke financiële afweging horeca ondernemers moeten maken tijdens de Coronacrisis.

Welke horeca ondernemers zijn goedkoper uit in tijden van de coronacrisis?

De Horeca ondernemers die niets doen en de volle N.O.W. subsidie pakken? Of de ondernemers die starten met een bezorg activiteit en niet de volle N.O.W. subsidie pakken? (N.O.W.= werktijdverkorting)

LA Streetfood en ook wij spreken veel horeca ondernemers die twijfelen of ze zich moeten aanpassen aan deze vreemde Corona situatie. De vraag voor veel horeca ondernemers is: moet je luisteren naar je ondernemers-hart en jouw klanten bedienen met service aan huis? Onder het motto: als mijn gasten niet naar mij kunnen komen, dan ga ik wel naar hen! Of moet je deze periode uitzitten en de volle N.O.W. werktijdverkorting opstrijken. Wij merken dat dit echt een heel lastig dilemma is voor veel ondernemers.

Deze crisis kost iedereen geld, maar wat is het goedkoopst?

Iedereen moet die keuze voor zichzelf maken, maar in dit artikel willen wij met jou een praktijkvoorbeeld van een klant van LA Streetfood met je delen. Ondernemers Erik en Annemiek waren zo open om hun berekening heel open met hen te delen. Zij hebben hun berekening gebaseerd op de informatie over de N.O.W. van de KvK. Een handige pagina met duidelijke informatie. En 1 ding kunnen wij je vertellen: de uitkomst is interessant!

Benieuwd naar deze uitkomst? Lees het hele artikel van LA Streetfood hier.

Tip! Wat je ook kiest betrek jouw accountant of fiscalist in de aanvraag.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.