Home > Blog > Heeft jouw kaart voldoende vegetarisch aanbod?
Inspiratie,

Heeft jouw kaart voldoende vegetarisch aanbod?

Delen

Het aantal flexitariërs en vegetariërs blijft groeien. Steeds meer mensen kiezen regelmatig voor een vegetarisch gerecht: thuis, maar ook als ze uit gaan eten.

Ben jij in je horecabedrijf ook bezig met smaakvol, gezond en duurzaam koken voor je gasten? Met groenten en andere verse (seizoens)producten van Nederlandse bodem? En misschien met minder vis en vlees?

De vegetarische keuken

De consument wil graag een menukaart zien met verschillende, mooie opties om zo een gerecht naar wens te kunnen kiezen. Een veelzijdig overzicht van gerechten is dus heel belangrijk om te voldoen aan de verwachtingen van jouw gasten. Iedere klant is dan ook uniek met zijn of haar wensen. Zo is er het verschil tussen de vleeseters en de niet-vleeseters. En natuurlijk wilt ook de vegetariër een ruim aanbod om uit te kiezen.

Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om een voortreffelijk gerecht zonder vlees te serveren. Dus het is zeker de moeite om inspiratie op te doen voor recepten waar geen vlees in zit. Wat zijn de voordelen? Een vegetariër voelt zich thuis in jouw restaurant. Daarnaast bestaan ook de zogeheten flexitariërs die erv oor kiezen om een aantal keer in de week geen vlees eten. Ook deze groep kan bij jou terecht. Bovendien kent vegetarisch eten genoeg voordelen die de consumenten overstag kunnen laten gaan. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een maaltijd zonder vlees...

shutterstock_1105043111

Je menukaart uitbreiden met vegetarische maaltijden is dus heel strategisch en goed voor de financiële zaken. Je bent namelijk geen vegetarisch restaurant maar de vegetariër is naast de vleeseter ook meer dan welkom in jouw restaurant.

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.