Home > Blog > In de pan van... De Boschvijver in Apeldoorn
Inspiratie,

In de pan van... De Boschvijver in Apeldoorn

Delen

In de pan van... De Boschvijver in Apeldoorn

Wat vinden onze klanten van ons assortiment? Chef-kok Dirk Disbergen van restaurant De Boschvijver in Apeldoorn stond te popelen om uit de doeken te doen wat hij op tafel tovert met onze voorgesneden AGF en andere mooie versproducten. Enthousiast nam hij ons mee in zijn wereld van nieuwe ontdekkingen, onmogelijke mogelijkheden en soepel keukenwerk.

 

Zin in apfelstrudel

"Personeel hè," is de eerste reactie op de vraag naar zijn keuze voor onze AGF-service. "Iedereen weet hoe lastig het is om alle posten in de keuken te bemannen of te bevrouwen. Daarom werk ik met gewassen en gesneden producten. Voor mij is het eigenlijk voor een deel een simpele rekensom. Wat wil ik kwijt zijn aan een kilo appels? En wat kost het me om die dan te gaan schillen en te snijden? We werken met slechts drie koks in de keuken, dus elke minuut telt. Als ik dan zin krijg om apfelstrudel op de kaart te zetten, bestel ik gewoon vijf kilo appelblokjes en kan ik meteen aan de slag!"

 

Met of zonder modder en botten?

Dirk heeft wel even aan het idee moeten wennen. “Vroeger wilde ik alles zelf doen,” bekent hij. “Groente met het zand er nog aan, een hert of zwijn dat ik zelf nog uit moest benen. Het grote verschil is dat ik toen meer handen in de keuken had. Om de arbeidsdruk én de kosten naar beneden te krijgen, kies ik er nu voor om de AGF netjes schoongemaakt en voorgesneden te laten leveren. En dat bevalt me goed. Je staat misschien niet meteen bij alle voordelen stil, maar ik ben bijvoorbeeld ook geen water meer kwijt voor het schoonmaken. Verder heb ik veel minder derving en afval. Alleen maar profijt.”

 

New call-to-action

 

Zo fijn mogelijk? Tuurlijk!

Dirk laat zich leiden door de seizoenen. En niet zonder reden. “Producten die in het seizoen zijn, kan ik goedkoper krijgen en hoeven van minder ver te komen. Natuurlijk kun je tegenwoordig altijd alles in laten vliegen, maar dan betaal je de hoofdprijs. Ik zie het als een uitdaging om iets spannends te maken met een ‘doorsnee’ product, als er al zoiets bestaat, tegen een vriendelijke prijs voor mijn klant. Zo wilde ik in de herfst rösti maken van pastinaak. In het seizoen, dus een interessant product. Maar om zelf alles te gaan staan raspen… Ik kwam de pastinaak gesneden, julienne en brunoise tegen, maar nergens geraspt. Eén telefoontje naar Dijkgraaf Reinders en ik had het in huis. Niet omdat ze dat zo aanboden vanuit het assortiment, maar omdat ze het speciaal voor mij geraspt hadden. Ik kan je vertellen, dat kom je niet bij veel andere horecagroothandels tegen.”  

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.