Home > Blog > Kies voor de onweerstaanbare Loaded Fries
Inspiratie

Kies voor de onweerstaanbare Loaded Fries

Delen

Maak van een simpel frietje een culinair gerecht. Met loaded fries wordt een simpel bord friet omgetoverd tot een onweerstaanbare maaltijd. Dit komt door de toevoeging van heerlijke toppings. Tegenwoordig is het niet alleen geschikt voor fastfoodketens, maar ook voor luxere eetgelegenheden. Er is van alles mogelijk en een beetje creativiteit komt dan ook goed van pas. In dit blog geven we je graag wat creatieve informatie.


Slimme keuze

Loaded fries zijn dé manier waarmee je kunt onderscheiden. Een simpel frietje is natuurlijk ook lekker, maar met loaded fries kunnen je gasten even echt genieten. De combinatie van ambacht en verse producten maakt het tot een culinair geheel. Er is niet één recept dat je moet volgen, maar je kunt zelf keuzes maken voor de ingrediënten die je gaat gebruiken. Dus hoe creatiever en smaakvoller, hoe beter. Dit kan bijvoorbeeld met streekproducten of bepaalde wereldse smaken die je graag gebruikt. Zet je eigen unieke loaded fries goed op de kaart en je kunt terecht een hogere prijs vragen dan voor het simpele frietje. Bovendien is het een ideaal gerecht voor de verwerking van bruikbare restjes die nog over zijn.

Loaded fries? Zo ziet het eruit!

Wellicht heb je nog nooit van loaded fries gehoord of je kunt er geen voorstelling bij maken. We geven wat voorbeelden van ingrediënten die bruikbaar zijn voor dit culinaire frietje. Denk eens aan pulled chicken, kipshoarma, kipgyros of rendang. Ook champignons, gebakken uitjes, paprika en tomaat dragen bij aan een smaakvol geheel. Voor de sauzen is de standaard mayonaise mogelijk, maar ook bijvoorbeeld chilisaus kan een goede toevoeging zijn. Dit is zomaar een greep uit het rijke assortiment aan producten en ingrediënten die je kunt benuttigen.


Advies van W&G Brinkhorst

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook voor de bereiding van loaded fries. W&G Brinkhorst geeft je aantal tips, zodat je eenvoudig aan de slag kunt met deze nieuwe, verassende trend. De finishing Touch is natuurlijk naar eigen wens en ideeën in te vullen. Het concept PURE geeft de volgende raad:

  1. Kies een topping die aansluit bij jouw doelgroep
  2. Verras met smakelijke combinaties
  3. Werk met fijne stukjes vlees
  4. Gebruik ingrediënten uit eigen keuken
  5. Gebruik lokale streekproducten
  6. Serveer gerechten in een hoge opbouw
  7. Kies een passende naam bij het gerecht

Al deze tips behoren tot het concept PURE, het draait om smaak en uitstraling. Meer informatie of vragen? Stuur een mail naar marketing@dijkgraafreinders.nl. We helpen je graag om het concept PURE perfect bij jou aan te laten sluiten.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.