Home > Blog > Maak verschil met je menukaart
Inspiratie,

Maak verschil met je menukaart

Delen

De kracht van een menukaart wordt vaak onderschat. Maak daarom niet alleen een helder overzicht van je gerechten, maar let ook op vormen, kleuren en stijlen. Veel mensen bekijken eerst de menukaart, alvorens ze een reservering doen. Met de juiste menukaart geef je een goede indruk, creëer je vooraf een stukje beleving en kun je gasten naar jou toe trekken.

Tips

Met kleine aanpassingen kan er meer omzet gegenereerd worden. Dat moet reden genoeg zijn om je menukaart nog eens nader te bekijken. Wij geven graag een aantal tips voor een goede menukaart, zorg zoal voor:

- Duidelijkheid
- Leesbaarheid
- Een beperkt aantal gerechten
- Een omschrijving van de gerechten
- Een nette en schone menukaart
- Een design en uitstraling die passen bij jouw huisstijl
- Een stukje beleving
- Een menukaart die past bij jouw doelgroep
- Een digitale menukaart

Deze tips zijn heel effectief voor een menukaart waarmee je doelgroep wordt aangesproken. Door het aantal gerechten beperkt te houden voorkom je keuzestress. Daarnaast moet alles overzichtelijk en leesbaar zijn zodat je gasten helder hebben waaruit en waarvoor ze kiezen. Met de omschrijving van de gerechten en de juiste uitstraling kunnen je gasten al een beetje sfeer proeven. Juist in deze tijden is het ook extra van belang om online actief te zijn en je menukaart digitaal beschikbaar te stellen.

Menukaartscan

Wij helpen je graag met het optimaliseren van je menukaart door een menukaartscan. Twijfels over jouw menukaart? Wij gaan de menukaart bekijken en geven je een uitgebreid stappenplan voor eventuele aanpassingen om je menukaart succesvoller te maken. Ook kunnen we een bijdrage leveren wat betreft de opmaak en inhoud van de menukaart.

Onze hulp inschakelen? Stuur je menukaart marketing@dijkgraafreinders.nl en je ontvangt reactie!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.