Home > Blog > Verpakkingstips voor het bezorgen van snacks
Inspiratie,

Verpakkingstips voor het bezorgen van snacks

Delen

Het bezorgen van eten wordt overal steeds belangrijker als manier om omzet te genereren. De afgelopen vijf jaar is de omzet in binnen bezorgen verviervoudigd en ook snacks krijgen steeds een belangrijker aandeel binnen de maaltijdkeuze voor thuisbezorging. Buiten de bereiding van de producten zelf is de manier transport naar de klanten een belangrijk onderdeel voor de behoud van kwaliteit van de snacks.

Blijven ademen

Bij veel van de snacks wil je natuurlijk dat de krokantheid zoveel mogelijk behouden blijft op het moment dat je gast de snack gaat eten. De snacks zijn nu eenmaal vaak het lekkerste wanneer de krokante bite nog aanwezig is. Om dit te realiseren is het van groot belang dat de producten kunnen ademen. Beperkte ventilatie is gewenst, zo kan je bijvoorbeeld denken aan kartonnen verpakkingen met een perforatie in de doos. Dit zorgt ervoor dat er lucht bij de producten kan komen en dus dat de producten niet te snel “slap” worden en dus de krokantheid verliezen.

Karton

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, raden we je aan om zo min mogelijk plastic verpakkingen in te zetten. De reden hiervoor is dat plastic verpakkingen moeilijker ademen. Wanneer er weinig ventilatie is, ontstaat er condens en dit wordt niet opgenomen door het plastic. Het gevolg is dat de snacks slap worden. Karton ademt van nature beter en kan daarnaast de mogelijke condens absorberen. Daarnaast is plastic natuurlijk veel minder duurzaam dan karton en wegwerpplastic wordt steeds meer in de ban gelegd door de overheid. Kortom, karton is beter voor het milieu en hiervan zijn veel duurzame varianten beschikbaar.

Bescherming

Uiteraard is het beschermen van het product van groot belang. Een gedeukte of gescheurde kroket is natuurlijk geen mooi visitekaartje voor jouw bedrijf en het komt de kwaliteit niet ten goede als de warmte hierdoor ontsnapt. Gasten verwachten nu eenmaal de beste kwaliteit aan huis en dat geldt ook voor de presentatie. Kies dan ook voor verpakkingen die  de snacks beschermen tegen deuken, stoten en omvallen. Daarnaast kan je met de juiste verpakkingen snacks als een echte professional presenteren. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een verpakkingslijn met je eigen huisstijl. Niet alleen smaak, maar ook de presentatie beïnvloedt de beleving. Met een goede verpakking trakteer je klanten op een de beste en lekkerste beleving thuis.

Dit artikel is geschreven is samenwerking met Van Geloven.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.