Home > Blog > Vier de decembermaand
Inspiratie

Vier de decembermaand

Delen

Het is alweer bijna december en dat betekent dat we weer een aantal feestdagen voor de boeg hebben. Momenteel wachten veel horecaondernemers op het besluit van het kabinet. Deze onzekerheid is natuurlijk erg vervelend en daarom is het goed om ook over alternatieven na te denken. Veel mensen zijn gehecht aan de feestdagen in december en gelukkig worden ze dan ook niet overgeslagen, maar op een andere wijze gevierd.

Bezorg- en afhaalservice

Juist voor de feestdagen is het heerlijk om een maaltijd of borrelbox af te halen of te laten bezorgen. Zorg dus dat je deze service optimaal voor elkaar hebt en dat jouw gasten allemaal tevreden kunnen zijn. Helaas kunnen we in deze tijd weinig voorspellen, maar het kan maar zo eens druk worden.

Menukaart

Maak een tijdelijke menukaart met specials voor de komende feestdagen. Voor een pakjesavond is het leuk om een borrelbox à la sinterklaas te maken. Voor kerst is het goed om de focus meer op het diner te leggen en voor de jaarwisseling is een borrelbox tevens een goed plan en natuurlijk kunnen de oliebollen en appelflappen dan niet ontbreken. Wees vooral creatief en bekijk welke mogelijkheden er voor jullie zijn.

Wat kan wel?

Zorg dat je online goed zichtbaar bent en dat je je gasten toont wat nog allemaal wel kan. Zo ontwijken we de negatieve sfeer en proberen we er het beste van te maken. Vrienden en familie kunnen helaas niet aanschuiven bij het kerstdiner maar je kan er wel voor zorgen dat gezinnen genieten van jouw feestmaal. Ook is het goed om in te spelen op de kinderen, maak bijvoorbeeld leuke kinderboxen voor een prima prijsje.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.