Home > Blog > Ben jij klaar voor de nieuwe wetgeving WAB?
Advies

Ben jij klaar voor de nieuwe wetgeving WAB?

Delen

Wellicht ben je bezig met het afronden van het  jaar 2019. Tussen alle drukte door heb je misschien ook al nagedacht over je goede voornemens voor 2020. Vergeet niet dat deze op zakelijk gebied ook kunnen spelen. We helpen je een beetje op weg, want een goede voorbereiding op de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is een goede start van 2020.

Voorbereiden

De overheid staat net als jullie niet stil. Vanaf 1 januari veranderen er verschillende regels rondom de WAB. Het is slim om hier vooraf op in te spelen zodat je je goede voornemens waar kunt maken in 2020.  De nieuwe regels kunnen namelijk van invloed zijn op jouw beslissingen met betrekking tot het wel of niet aannemen van oproepkrachten, payroll-medewerkers en het omgaan met premies en vergoedingen.

Vernieuwen

Wat is nu eigenlijk de WAB? Deze wet heeft als doel om de kloof tussen werknemers met een vast contract en flexibele werknemers te verkleinen. Flexibele werknemers hebben over het algemeen minder goede arbeidsvoorwaarden en minder rechten. De flexibele werknemers hebben een goed vooruitzicht als we kijken naar de nieuwe regels die gelden voor het komende jaar. Denk aan het recht op een transitievergoeding op de eerste werkdag, een nieuwe ketenregeling, een goede pensioenregeling voor payroll-werknemers en een minimale oproeptermijn vanuit de werkgever. Voor informatie verwijzen we je graag naar deze samenvatting.

Tip: Ga samen met je team brainstormen over hoe je efficiënt kunt omgaan met deze nieuwe regels!

Toepassen

We hopen dat we je bewust hebben gemaakt van mogelijke veranderingen voor jou en je werknemers. Lees alle informatie goed door en kijk hoe je zo efficiënt mogelijk kunt werken met deze nieuwe wet. Iets niet duidelijk? Laat het even weten, we helpen je graag.

Tip: Haal snel je zakelijke lijst met goede voornemens erbij en schrijf de WAB op!

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.

Misschien ook relevant voor jou