Home > Blog > Het aspergeseizoen is er weer!
Inspiratie,

Het aspergeseizoen is er weer!

Delen

Eindelijk mogen we de winter een beetje achter ons laten en krijgt de lente hopelijk ruim baan. In het zuiden weet men sowieso wat dit betekent, maar eigenlijk kijkt heel Nederland reikhalzend uit naar het nieuwe aspergeseizoen.

Modern in een soep of quiche of heerlijk klassiek met ham, krieltjes, een eitje en botersaus – de asperge is zelden zo populair geweest. En dat is geen wonder, want buiten de uiteenlopende bereidingswijzen en de heerlijke smaak kent de seizoensgroente nog veel meer pluspunten. 

 

Vol van vitamines 

Wat veel mensen niet weten - of niet in de gaten hebben - is dat asperges ontzettend gezond zijn. Ze zijn een rijke bron van vitamines en bevatten bijzonder weinig calorieën. Ze zijn bevorderlijk voor - hou je vast - nieren, lever, hart en bloeddruk. Het is dus niet voor niks dat ze sinds de oudheid al geconsumeerd worden om de geneeskrachtige werking. Eigenlijk zijn ze gewoon een superfood!

 

Piepvers

Verse asperges horen te 'zingen'. Ze maken een piepend geluid als je ze voorzichtig tegen elkaar wrijft. Ze moeten mooi glanzen en de onderkant moet niet droog en houterig zijn. Het zijn tere groenten, maar je kunt ze prima enkele dagen in de koelkast bewaren zonder dat de versheid verloren gaat. Wikkel ze dan wel in een vochtige doek. Als je ze even blancheert dan zijn asperges ook goed in de diepvries te bewaren. 

 

De geschilde asperges van Dijkgraaf Reinders

Met AGF van Dijkgraaf Reinders weet je zeker dat je verse kwaliteit in huis haalt. En dat is minstens zo waar voor onze asperges. De door ons aangeboden AA-kwaliteit asperges komen van hoog aangeschreven telers en hebben een voortreffelijke smaak. Samen leveren we niet alleen de beste asperges; we schillen ze ook nog eens op professionele wijze voor je. Zo besteed je het meest arbeidsintensieve aspect uit en kun je voor een eerlijke prijs meteen aan de slag met een mooi product.

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.