Home > Blog > Bespaar tijd met gesneden AGF!
Inspiratie,

Bespaar tijd met gesneden AGF!

Delen

Hoera, de horeca is weer open! We kunnen weer aan de slag, maar het gebrek aan personeel kan voor problemen zorgen. Kom je regelmatig handen en dus tijd te kort komen om snel mooie gerechten te kunnen serveren? Bij Dijkgraaf Reinders denken we graag mee hoe het keukenwerk efficiënter, goedkoper en sneller kan. We geven 3 tips!

 

Tip 1 | Winst met voorgesneden AGF

Tijdwinst die te behalen valt, vind je niet alleen in de keuken. Ook de processen eromheen kun je vaak gestroomlijnder vormgeven. Dat begint al bij het inkopen. Onze AGF-afdeling heeft er een mooie oplossing voor gevonden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de versproducten van het land al gewassen en voorgesneden bij je worden geleverd. Hoe handig is dat?!

Elke hand die je niet gebruikt om AGF te wassen of snijden, kun je gebruiken voor ander waardevol werk in de keuken. Maar wanneer is het voor jou rendabel om over te stappen op voorgesneden AGF? Simpel, daar hebben we een handige rekenmethode voor bedacht! Hierin kun je invoeren hoeveel tijd je gebruikt voor wassen en schoonmaken, maar ook bijvoorbeeld wat je kwijt bent aan energiekosten. Hieruit komt dan een bedrag rollen, waardoor je meteen ziet wat je bespaart. Door je AGF-producten slim in te kopen, kun je dus tijd en geld besparen op de mise-en-place. 

New call-to-action

 

Tip 2 | Seizoensproducten: efficiënt, goedkoop en gewild

Eigenlijk is het heel logisch: wat op een bepaald moment makkelijk verkrijgbaar is, kun je goedkoop inslaan. De producten hoeven niet van ver te komen en zijn in overvloed te produceren, wat de prijs lekker laag houdt. Maak hier slim gebruik van. De producten smaken ook beter als ze minder kunstmatig gekweekt hoeven te worden. Verder hebben je gasten vaak meer zin in de groenten en fruit van het seizoen, omdat dat bij de stemming van het jaargetijde hoort en een extra gevoel van versheid met zich meebrengt. Efficiënt scoren dus! 

 

Tip 3 | Efficiënt inkopen en bewaren

Zoals gezegd is het zowel financieel als gastronomisch gezien interessant om zo veel mogelijk met seizoensproducten te werken. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met de bederfelijkheid van je mooie verse AGF-producten. Veel groente en fruit kun je prima invriezen. Dit geldt bijvoorbeeld voor zacht fruit, dat uit de vriezer net zo vers is als op de dag van aankoop. Zo hebben jij en je gasten maandenlang plezier van de beste verswaren. Houd onze wekelijkse aanbiedingen in de gaten en je bent altijd op de hoogte van het actuele aanbod in verse AGF. Sla je slag!

Benieuwd hoeveel jij kan besparen met voorgesneden AGF? Bereken het eenvoudig met de AGF-rekentool.

DijkgraafReinders_AGF_RauwkostmixFresh

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.