Home > Blog > 10 horeca food trends om rekening mee te houden in 2019
Inspiratie,

10 horeca food trends om rekening mee te houden in 2019

Delen

Zijn jouw kaart en keuken klaar voor het volgende horecaseizoen?

Natuurlijk ben je al in volle voorbereiding voor alle toeristen en andere lekkerbekken die hopelijk de komende tijd de weg weer naar jouw zaak weten te vinden. Maar weet je al hoe je je gaat onderscheiden van de buurman? Heb je scherp voor ogen waarmee je de blits gaat maken, zowel qua gerechten als qua benadering? Geen nood, we helpen je een handje!

Jouw do's voor het komende jaar 

1. Liever goed dan veel 

Als de consument tegenwoordig uit eten gaat, wil hij kwaliteit zien en geen borden vol confectie. En dat mag best wat kosten. 

2. Verras!

Je gasten verlangen iets speciaals. Laat zien wat je in huis hebt. En maak het de moeite waard dat ze naar je toe komen. 'Gewoon' eten kan thuis ook.

3. Specialisme in plaats van eenheidsworst

Goed keukenpersoneel is tegenwoordig moeilijk te vinden. Zorg dus dat je koks goed zijn in wat ze doen en maak daar je core business van. Probeer niet iedereen te bedienen. 

4. Vertel je verhaal

Gasten komen niet alleen voor je eten, maar zeker ook voor je verhaal. Wat drijft jou om het beste op het bord te toveren? Als je in de harten zit, zit je vanzelf in de maag. 

5. Take it easy

Een trend die overal de kop opduikt, is slow cooking. Jij kunt daar natuurlijk niet bij achterblijven. Laat je gasten watertanden bij je met zorg bereide kunstwerken.

6. Veggie favorites

Verantwoord consumeren is tot vrijwel iedere huiskamer doorgedrongen. Je gasten zullen daarom vaker voor vegetarisch kiezen en niet tevreden zijn met een bord salade. Gelukkig is er inspiratie genoeg; met name de vegetarische hamburgercreaties van tegenwoordig zijn niet te versmaden.

7. Streetfood

De gedurende decennia geperfectioneerde grote en kleine gerechten die vanuit kraampjes op straat worden verkocht, zijn een verhaal apart. Geen wonder dat ze steeds vaker terug te vinden zijn op de menukaart aan de andere kant van de straat.

8. Sugar, spice and everything nice

Hoe bewuster men thuis kookt, hoe meer men wil genieten als er uit wordt gegeten. Wees dus niet bang om suiker te gebruiken in recepten waar gewoon suiker in hoort en laat het weg als het niet nodig is.

9. Hi, ha, hotdog

Zoals we tegenwoordig hamburgers in alle mogelijke varianten tegenkomen, gaan we dat de komende jaren ook met hotdogs zien. Let maar op!

10. Latin American cuisine

De tijd dat bij ieder alleen het idee aan Mexicaans eten al de vlammen uit de oren deed slaan, is voorbij. Het continent herbergt een wereld aan onontdekte, exotische en verrassend toegankelijke smaken.  

Houd de blogs in de gaten. De komende tijd houden we je op de hoogte van de trends in de food wereld. Bovenstaande tipjes van de sluier lichten we steeds verder uit. Op naar een mooi seizoen!

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.