Wij zetten graag aïoli limoen en pesto limoen van Lisimo in de spotlight. Ze zijn getest op de horecava en beoordeeld met een 8.6! De verrassende smaak is perfect voor de chef die deze zomer durft te variëren. Bovendien zijn de producten natuurlijk zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.
Limoen pesto
De basis van de pesto van Lisimo is het gebruik van verse grondstoffen. De basilicum komt bijvoorbeeld rechtstreeks van de volle grond uit mediterraan gebied. Voor de limoen pesto wordt vers limoensap gebruikt. Daarnaast gebruikt Lisimo een vluchtige, etherische en aromatische olie die ontstaat door de schil te raspen. Door de juiste bereiding komt de specifieke smaak los als je het proeft of verwerkt in een gerechtje. De limoen pesto kan je bijvoorbeeld heel goed combineren met makreel of geroosterde tonijn.
Recept
Borrelhapje gegrilde scampi’s met limoen pesto (4 pers)
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram limoen pesto
- 20 scampi’s
- 20 cherrytomaten
- 1 Rode ui
- 20 prikkers
Bereidingswijze:
- Gril de scampi’s en smeer deze in met limoen pesto;
- Rijg één scampi en één cherrytomaat aan een prikker
Limoen Aïoli
De basis van een goede aïoli is de kwaliteit van de echte, verse knoflook. Lisimo haalt deze verse knoflook uit Noord-Holland. Van oudsher wordt daar hele goede knoflook geteeld met een mooie, ronde smaak. Voor de Lisimo aïoli limoen wordt vers limoensap gebruikt. Ook wordt er, net zoals bij limoen pesto, een frisse, aromatische limoenolie gebruikt. De limoen aïoli kan je bijvoorbeeld heel goed combineren met gamba.
Recept
Groentetuintje met limoen aioli (4 pers)
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram Lisimo aïoli of Lisimo aïoli limoen
- 200 gram mini regenboog wortels
- 200 gram mini courgette
- 200 gram rode en gele mini punt paprika’s
- 200 gram groene asperges
Bereidingswijze:
- Was de groente schoon met water;
- Schil de regenboog wortels en haal het teveel aan loof weg;
- Snijd de gekleurde punt paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten;
- Snijd de mini courgette door de helft;
- Snijd 2 a 3 cm van de onderkant van de groene asperge weg;
- Vul een bakje met de Lisimo (limoen) aïoli;
- Leg het bakje met aïoli midden op het bord en leg de gesneden groente er gezellig om heen.
Vond je dit artikel interessant?
Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.