Home > Blog > Alcoholvrije wijn: niet meer weg te denken!
Inspiratie,

Alcoholvrije wijn: niet meer weg te denken!

Delen

Niet alleen bier zonder alcohol zit in de lift: ook alcoholvrije wijn begint langzaam aan een opmars. Wees veelzijdig en speel in op de huidige ontwikkelingen! 

Leg de focus op alcoholvrije wijn

Tegenwoordig zijn alcoholvrije dranken niet meer weg te denken op het terras. Waar het in het verleden nog wel eens werd bestempeld als saai of niet lekker, is dat nu niet meer aan de orde. In tegendeel, het is zelfs hip! Uit onderzoek blijkt dat een steeds groter wordende groep kiest voor een alcoholvrij drankje. Ook de alcoholvrije wijn wint terrein, dus zorg dat je je consumenten niet teleur hoeft te stellen met de mededeling dat je ze niet op de kaart hebt staan!

Waarom alcoholvrij?

Veel of te veel alcoholgebruik is voor niemand goed. Daar is iedereen wel van op de hoogte. Zo wordt het cognitieve vermogen aangetast met alle gevolgen van dien. Daarnaast bevat alcohol veel calorieën. Een wijntje zonder alcohol is minder dikmakend en kan bovendien erg praktisch zijn voor bepaalde doelgroepen zoals zwangere vrouwen en consumenten die medicijnen gebruiken. Waarom zou je niet direct inspelen op de wens van de gast?

 Beach house wijn

Een uitgebreide drankkaart

Niets is vervelender voor je gasten dan te weinig keuze. Het serveren van alcoholvrije wijn betekent dan ook zeker niet dat de traditionele wijn uit je assortiment verdwijnt. Zie het als een mooie uitbreiding van je drankkaart. Wanneer je gasten eenmaal de voordelen van alcoholvrije wijn hebben leren kennen, wordt de vraag ernaar alleen maar groter. Het is dus spelen met vraag en aanbod: de klant vraagt en jij serveert. Met als bijkomend voordeel dat je aanbod groter wordt en je een mooi en verantwoord alternatief biedt voor de alcoholhoudende variant.

Het is niet eenvoudig om een alcoholvrije versie van wijn te vinden die ook echt goed smaakt. Vlak en kunstmatig zijn termen die vaak vallen bij deze dranken. Geen goede keuze voor een verwende wijndrinker. Weinhaus Steffen pakt het anders aan. Van zijn eigen wijngaarden en van druiven van hoge kwaliteit maakt de wijnmaker op beperkte schaal een alcoholvrije wijn die niet onderdoet voor de variant met alcohol. De Beach House wit en rood hebben wij met trots in ons assortiment opgenomen en ze zijn vanaf heden verkrijgbaar!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.