Home > Blog > Asperges: recepten en wijntips
Inspiratie,

Asperges: recepten en wijntips

Delen

Hoe ga jij je gasten de komende tijd verrassen met het witte goud? In dit blog vind je een recept met asperges dat misschien nét dat verschil gaat maken op je kaart. En we hebben ook aan de wijn gedacht. 

Vliegen ze bij jou ook de deur uit? Het aspergeseizoen is in volle gang en dat betekent dat je gasten klaar zijn om verrast te worden door jouw culinaire benadering van de populaire groente. Ga je voor klassiek of probeer je het recept dat hieronder staat uit?

Asperges met gerookte zalm, iberico-ham, tuinbonen en doperwten

Asperges worden traditioneel altijd gecombineerd met ham. Omdat dit duo zijn waarde heeft bewezen, laten we het niet helemaal links liggen, maar we blazen het wel nieuw leven in. In plaats van gekookte ham kiezen we voor ambachtelijke, rauwe iberico-ham. Deze ham staat in het land van herkomst Spanje bekend als pata negra, 'zwarte poot', wat verwijst naar de kleur van de poten van het varken. De gerookte zalm doet het geweldig bij de zachte, aardse smaak van de asperges. Genieten!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 asperges van top kwaliteit, geschild (doen wij voor je!)
  • 350 gram gerookte zalm
  • 100 gram iberico-ham
  • 200 gram tuinbonen 
  • 200 gram doperwten
  • Knorr hollandaisesaus 
  • 1 bakje Affilla cress
  • 10 gram bieslook
  • Phase with Natural Butter Flavour (olie met boteraroma die hoge temperaturen aankan)

Bereiding

Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd ze bij en verwarm ze opnieuw in het vocht. Snijd de bieslook. Maak de asperges af met wat Phase-olie. Blancheer de tuinbonen en de doperwten. Dop de tuinbonen en verwarm ze samen met de doperwten en breng ze op smaak. Snijd de iberico-ham in dunne plakjes en de zalm in blokjes. Verwarm de hollandaisesaus en giet het in een siphon. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze au bain marie warm. Maak alles op op een mooi bord en serveer met je eigen gebakken aardappeltjes.  

Knorr GDO Hollandaise Actiefoto

Maak het compleet met een mooie wijn

De veilige wijnkeuze bij asperges is de Pinot Blanc. Maar als we eerlijk zijn, is dat een veilige keuze bij alle gerechten. Wil je wat karakter in het glas, kies dan voor een Villa Blanche Viognier van de gerenommeerde wijnkenners Calmel & Joseph. Sinds 1995 reist dit duo door de Languedoc, waarbij ze de beste wijnen voor hun label selecteren. De exclusieve wijnen van Calmel & Joseph kunnen al jaren op internationale prijzen rekenen. Met hun bloemige, aromatische Viognier zet je naast jouw heerlijke aspergerecht iets minstens zo speciaals op tafel.  

 

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.