Home > Blog > Begin juni met een frisse start
Inspiratie

Begin juni met een frisse start

Delen

Nog een kleine week en je mag weer gasten ontvangen. Deze weken staan in het teken van voorbereiden op het nieuwe normaal en daar komt veel bij kijken. Hoe houd je bijvoorbeeld alles schoon? In dit blog geven we tips om de hygiëne op peil te houden.

Reinigen en desinfecteren

Begin de dag met een schoon restaurant & terras en behoud dit de hele dag. Alles wat gasten aanraken moet tussendoor schoongemaakt worden. Denk aan contactoppervlakten zoals tafels, stoelen, menukaarten, pinapparaten, deurklinken et cetera. Zorg voor voldoende middelen waarmee gedesinfecteerd kan worden en voorzie je personeel van kennis wat betreft de gebruiksaanwijzing. Zo voorkom je onjuist en inefficiënt gebruik. Plaats ook reinigingsmiddelen zoals alcoholdoekjes op de tafels zodat gasten naar wens nogmaals tafels, stoelen of menukaarten kunnen ontsmetten.

Train je personeel

Handen schudden is voor velen helemaal uit het systeem. Ook blijven we zo veel mogelijk thuis bij klachten. Bepaalde regels klinken erg vanzelfsprekend maar blijf je personeel hier ook in trainen. Hoest iemand bijvoorbeeld in zijn handen? Wijs die persoon er op een subtiele manier op. Gasten zien dit ook en willen dat uiteraard liever niet zien. Daarnaast moet je jouw personeel trainen in het op peil houden van de hygiëne. Doe dit met behulp van een schoonmaakrooster en wijs personen aan voor specifieke schoonmaaktaken. Maak tevens duidelijk op welke manier schoongemaakt dient te worden. Bespreek de schoonmaaktaken en schoonmaakregels samen met je personeel want zij zijn degenen die gaan zorgen voor de uitvoer. Kies je voor het gebruik van handschoenen? Vervang deze dan regelmatig.

Toiletten

Een toiletbezoek moet zoveel mogelijk vermeden worden in deze tijd omdat er ontzettend veel wordt aangeraakt als er iemand naar het toilet gaat. Maak duidelijk richting je gasten dat er alleen gebruik wordt gemaakt van het toilet als dit ook echt nodig is. Daarnaast is het praktisch om desinfectiemiddelen te plaatsen in het toilet. Met het oog op de verspreiding van het coronavirus is het beter dat de toiletdeksel gesloten is voor het doortrekken. Stel je gasten hiervan op de hoogte en laat ze ook zelf onderdelen ontsmetten. Stel tot slot een werknemer aan die het toilet na ieder toiletbezoek schoonhoudt. Niet het leukste werk, maar wel noodzakelijk in deze tijd.

Tip: plaats zo min mogelijk op tafels zodat je minder hoeft te desinfecteren en te reinigen!

Onze blog met tips over veilig en verantwoord bestellingen opnemen, serveren en betalen nog niet gelezen? Klik hier.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.