Home > Blog > De entree in een 1.5 meter economie
Inspiratie

De entree in een 1.5 meter economie

Delen

De horeca heeft lang gewacht op een nieuwe openingsdatum. Gelukkig kunnen onze deuren op 1 juni weer worden geopend. We willen allemaal graag dat deze datum niet wordt verplaatst en dat we aankomende zomer onze gasten kunnen blijven verwelkomen. We hebben nu alle tijd om hiervoor benodigde voorbereidingen te treffen en die beginnen bij de entree. 

1,5 meter

Vanwege het virus houden we wereldwijd afstand van elkaar. Wie kent de 1.5 meterafstandregel niet? Iedereen is zich hiervan bewust en het wordt steeds meer een gewenning. We worden geholpen om voldoende afstand te houden met duidelijke en zichtbare attributen zoals borden, tape en stickers. Ook voor de horeca zijn praktische producten beschikbaar die het waarborgen van de 1.5 meter afstand ondersteunen.

Het nieuwe normaal

Bij binnenkomst moeten consumenten gelijk weten waar ze aan toe zijn. Daardoor voorkom je verwarrende situaties die de 1.5 meter afstand kunnen belemmeren. Normaal gesproken wordt er in restaurants veel met reserveringen gewerkt maar kunnen gasten ook gewoon binnenlopen voor een plaats. Op het terras konden gasten meestal zelf op zoek gaan naar een plaatsje. Met de huidige maatregelen moeten deze plaatsen worden toegewezen. Dat klinkt wat minder gastvrij, maar het is voor nu de beste oplossing.

Overzicht

Met een duidelijke entree voorkom je een hoop onrust onder gasten en verminder je chaotische situaties voor jullie als personeel. Laat duidelijk zien dat de entree niet voorbijgelopen kan worden zonder jullie toestemming. Zorg voor een warm welkom en voorzie waar mogelijk je gasten van een plaats. Blijf altijd vriendelijk en geef je gastvrijheid op een alternatieve manier een boost. Heb je een restaurant en terras? Zorg ervoor dat ze een andere ingang hebben om contact zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast is het heel praktisch om een andere uitgang dan ingang te creëren.

Tip: Gebruik POS-materiaal om ingang, uitgang, looproutes en dergelijke aan te duiden. Daarmee behouden we allemaal het overzicht. Vanaf heden bij ons een basispakket coronacommunicatie verkrijgbaar. (art.nr. 92040)

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.