Home > Blog > Deze slamix is de perfecte basis
Inspiratie,

Deze slamix is de perfecte basis

Delen

In onze AGF-snijkeuken worden allerlei groenten gewassen en gesneden, waaronder sla. Deze groente behoort tot de familie van de bladgroenten en deze wordt enorm veel gegeten. Men eet sla voornamelijk rauw, bijvoorbeeld als basis voor een salade of als garnering op een belegd broodje. In de snijkeuken wordt creatief omgegaan met deze groente. Verschillende soorten sla worden gecombineerd zodat er heuse slamixen ontstaan. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om een salade interessant te maken. Onze tips kun je wellicht in jouw restaurant of lunchroom gebruiken.

Veel voor weinig

Het op smaak brengen van je gerechten is super belangrijk, maar aandacht besteden aan de presentatie van gerechten is ook waardevol. Zo kan slamix goed worden gebruikt als opmaak of opvulling van een bord. Er kan gevarieerd worden met soorten en kleuren sla. Zo is er bijvoorbeeld de kropsla, rucola, de Lollo Rosso en ijsbergsla. We moeten een slamix echter niet onderschatten, want het kan voor meer doorgaan dan slechts opmaak of opvulling. Denk aan de mogelijkheid om een smaakvolle maaltijdsalade te serveren met als basis onze slamix 'de luxe'. Door de heel luchtige structuur van slamix kan je met weinig een vol bord opdienen. Bovendien is het maken van een salade niet arbeidsintensief, dus erg waardevol in de keuken en natuurlijk voor de marge.

Slamix+

Voor een maaltijdsalade kun je als basis slamix 'de luxe' gebruiken. Daarnaast moet die natuurlijk op smaak gebracht worden met andere ingrediënten. We inspireren je graag met onze tips voor het bereiden van een smaakvolle maaltijdsalade.

Tip nummer 1:

Voeg aantrekkelijke groenten en fruit toe. Maak gebruik van kleurige groenten zoals stukjes tomaat, sliertjes wortel, reepjes paprika en komkommer halve maantjes. Zongedroogde tomaatjes zijn ook goed inzetbaar. Daarnaast kan fruit worden toegevoegd zoals stukjes appel of peer.

Tip nummer 2:

Voor de liefhebbers van vlees is een maaltijdsalade inclusief stukjes vlees erg aantrekkelijk. Denk aan reepjes ossenhaas of biefstuk, gerookte kipfilet en gehaktballetjes. Nog restjes vlees over van de vorige dag? Schroom niet om die te gebruiken.

Tip nummer 3:

Maak het gerecht exclusief door het toevoegen van smaakvolle pijnboompitjes, cashewnootjes, pistachenootjes, geitenkaas, mozzarella of granaatappelpitjes.

Tip nummer 4:

Maak je maaltijdsalade compleet met een dressing. Kies deze afhankelijk van je soort sla en je overige ingrediënten. Dit kan variëren van een romige yoghurtdressing tot een honing-mosterddressing, een frisse citroendressing of olijfolie.

Test jouw recept

Heb je geen recept? Maak dan zelf je eigen recept! Gebruik als basis onze slamix 'de luxe' en voeg naar smaak ingrediënten toe. Wees vooral creatief en maak bijvoorbeeld een maaltijdsalade passend bij het seizoen. Geen inspiratie? Maak gebruik van de online zoekmachines om inspiratie op te doen. We zouden het leuk vinden als je jouw bestaande of nieuwe recept met ons deelt.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.