Home > Blog > Een eerlijk bier van mouten, kruiden en specerijen
Inspiratie,

Een eerlijk bier van mouten, kruiden en specerijen

Delen

De bieren worden gebrouwen, verkocht en gedronken op de Veluwe. De brouwerij staat in Putten. Het gaat om een eerlijk bier van mouten, kruiden en specerijen. Het gaat om Hert Bier. 

Je houdt he(r)t niet voor mogelijk

Hert Bier is ontstaan vanuit een vriendengroep. Een van de vrienden dreigde zijn baan te verliezen. Er werd nagedacht hoe de vriendengroep dit probleem kon oplossen. Nu beroepsbrouwer, toen nog hobbybrouwer Carlo Ruiter zei: ‘Laten we hierover nadenken onder het genot van een van mijn zelfgebrouwen biertjes’. Het werd stil aan tafel. 'We beginnen een brouwerij!' Hert Bier is opgericht in 2014 en opende in 2017 de deuren van haar eigen brouwerij in Putten. 

Inmiddels produceert de brouwerij 150.000 liter speciaalbier op jaarbasis en verrichten ongeveer 20 mensen wekelijks arbeid voor Hert Bier. De laatste jaren is speciaalbier ‘booming’ en wint het steeds meer terrein, zeker in combinatie met bijpassende gerechten. Dit leidt vaak tot verrassende smaakbelevingen.

De levens van Hert Bier

Hert Bier kent zes soorten speciaalbier. Heel bewust is gekozen voor het thema Leven. Met deze namen reikt Hert Bier meteen een gespreksonderwerp aan. De bieren hebben ludieke namen als: Zwaar Leven, Wild Leven, Lang zal ze Leven, Dubbel Leven,  Dorps Leven en Nieuw Leven. Er is dus met recht ‘Leven in de brouwerij!’ In de bieren zijn lokale producten verwerkt. Zo gebruikt Hert Bier bijvoorbeeld honing van imker Kleijer uit Putten. Ook zijn natuurlijke producten als sinaasappelschillen en kruidnagel gebruikt. Verder heeft Hert Bier een pilsener ‘Mooi Leven’ en een radler van het fust ‘Samen Leven’.

HB-Radler-glas

Rondleidingen

Het is mogelijk om een rondleiding met proeverij te boeken bij de brouwerij van Hert Bier in Putten. Iedere zaterdag tussen 15:00 uur en 16:30 uur is iedereen van HERTe welkom! Dit is te reserveren via www.hertbier.nl. Een prachtige beleving, waarbij de gasten het verhaal van Hert Bier horen en in totaal minimaal zeven Hert Biertjes proeven met bijpassende hapjes.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.