Home > Blog > Een gewild wijntje
Inspiratie,

Een gewild wijntje

Delen

Het wildseizoen

Het officiële wildseizoen is weer van start in Nederland. De maanden oktober, november en december vormen het seizoen waarin men weer naar hartelust fazant, haas, hert, eend, konijn, parelhoen en wildzwijn kan verorberen.

Als je aan wild denkt en de radertjes in je hoofd het werk laat doen, komen misschien wel begrippen zoals herfststorm, haardvuur, robuust vlees en uitgesproken smaken naar voren. Wij denken bij wild ook aan een goede toevoeging in de vorm van een heerlijk glas wijn. Dit hoeft echter zeker geen krachtige of uitgesproken smaak te zijn.

Wild bij de wijn

Er is een ontzettend uitgebreid assortiment aan soorten en smaken wijnen. Speciaal voor jou hebben we  twee geschikte wijnen geselecteerd die je kunt serveren bij het wild. We hebben gekozen voor prachtige en heerlijke najaarswijnen die uitstekend tot hun recht komen tijdens het wildseizoen. We hebben het over Bodegas Piqueras Old Vine Garnacha en Calmel & Joseph Villa Blanche Syrah. Eerstgenoemde, een aromatische rode wijn, is vooral geschikt voor wildgerechten met een middelhoog smaakgehalte zoals duif en eend. Laatstgenoemde is goed te combineren met stevige wildgerechten zoals haas en hert. De wijn heeft een zwoele, fruitige geur en is paarsrood van kleur. Een korte omschrijving hebben we jullie al gegeven, maar je moet natuurlijk zelf de smaak en geur waarnemen om écht kennis te kunnen maken met deze najaarswijnen.

Wijnweetjes

Tot slot nog een aantal feitjes over onze wijnen die we jullie niet willen onthouden. We geven professioneel wijnadvies, passend bij ieder seizoen. Er is aan keus geen gebrek, want we hebben heerlijke huiswijnen maar ook mousserende wijnen en dessertwijnen. We zijn echter voornamelijk gespecialiseerd in de biologische wijnen. Bovendien hebben we bij ieder wijntje een uitgebreide beschrijving. Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg! We hebben een grote wijnvoorraad en beschikken over voldoende kennis om jullie een gepast advies te geven.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.