Home > Blog > Eetbare bloemen voor de mooiste garnering
Inspiratie,

Eetbare bloemen voor de mooiste garnering

Delen

Eetbare bloemen zijn superleuk als garnering op de borden van je gasten. Daarnaast kunnen jouw gerechten lekker gekruid worden met deze bloemen. Natuurlijk is het ook erg leuk om ze in een kopje thee of op een stukje taart toe te voegen. Mogelijkheden genoeg met eetbare bloemen!

Kleurrijke presentatie

Voor de mooiste garnering gebruik je biologische eetbare bloemetjes. Bloemen geven gerechten een kleurig accent. Ook kunnen ze veel toevoegen wat de smaak van het gerecht betreft, deze variëren van zoet, zuur en pittig tot radijsachtig. Ook zijn er neutrale bloemen die goed gebruikt kunnen worden als garnering bij salades, warme gerechten, zoete lekkernijen en desserts.

Het oog wil ook wat

De eetbare bloemen vrolijken de gerechten op. Dat kunnen je gasten wel waarderen. Je bent origineel en je laat je gasten wellicht kennismaken met iets nieuws. Vertel uiteraard bij het serveren dat de bloemen eetbaar én lekker zijn! Ook kun je laten weten dat eetbare bloemen gezonde stofjes bevatten zoals diverse vitaminen en mineralen. Voorbeelden van prachtige eetbare bloemen zijn de Oost-Indische kers, viooltjes, lavendel en roos.

Neem contact op met onze AGF-afdeling om de mogelijkheden te bespreken.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.