Home > Blog > Personeelstekort in de horeca? Los het op door efficiënter plannen!
Rendement,

Personeelstekort in de horeca? Los het op door efficiënter plannen!

Delen

Personeelstekort? Ontdek hoe jij efficiënter kunt werken door beter te plannen!

Het leven in jouw keuken is hectisch. Je verswaren moeten op tijd binnen zijn, je moet constant kwaliteit leveren en je gast moet niet lang hoeven wachten. En dan moet je óók nog de juiste mensen op de juiste plek hebben. 

De planning kan een heikel punt zijn in een horecazaak. Vaak wordt het er een beetje bij gedaan, omdat andere zaken gevoelsmatig prioriteit hebben. Hoewel daar natuurlijk wat in zit, zul je zien dat je een stuk efficiënter werkt en dus tijd overhoudt als je zorgt dat je rooster op een strakke, duidelijke en gebruiksvriendelijke manier gevuld is. 

De planning van jouw restaurant onder de loep

In veel horecaondernemingen (en waarschijnlijk dus ook in de jouwe) wordt gewerkt met werknemers die vaste uren of dagen hebben, zodat jij altijd verzekerd bent van personeel. Daarbij komt dan nog een aantal invalkrachten die flexibel inzetbaar zijn. In de praktijk geeft deze structuur vaak problemen en onoverzichtelijkheid als er iemand vrij wil nemen of van dienst wil ruilen. Er wordt in het rond gebeld of geappt en dat vaak zonder dat jijzelf of een planner aangesloten bent. Zo kan het voorkomen dat je zonder personeel staat en dat kun je uiteraard nooit gebruiken. Ook de urenregistratie brengt vaak een hoop administratieve rompslomp met zich mee in de vorm van bonnetjes, lijstjes en Excel-bestanden. Hoe makkelijk zou het zijn als je al deze zaken voortaan centraal zou kunnen regelen? App Horeko Planning

Altijd inzicht in de planning met een app

Als je alle informatie omtrent werktijden, vakanties en vrije dagen onderbrengt in één overzichtelijk portaal, weet elke werknemer altijd waar hij of zij aan toe is. Als deze omgeving dan ook nog online toegankelijk is en via een app te gebruiken, ben je helemaal klaar.  Iedereen kan op die manier overal de eigen planning en die van collega's inzien én meteen een verlofaanvraag doen. Zo voorkom je misverstanden en eindeloze discussies. Ondertussen ben jij van het geregel af en weten al je medewerkers wat er van ze verwacht wordt. Zo werk jij efficiënter, duidelijk en gestroomlijnder en heb je meer tijd over voor je passie: koken!

 

New call-to-action

 

De efficiënte totaaloplossing van Horeko

Een applicatie die het mogelijk maakt om alle planningszaken op één plek te regelen, is die van Horeko Planning. Je medewerkers voeren hun werkdagen eenvoudig in in het systeem en hebben direct inzicht in hun en elkaars werk- en vrije dagen. Verlof aanvragen of diensten ruilen gebeurt overzichtelijk en duidelijk, gewoon via de app op de telefoon. Een aantal andere functionaliteiten van Horeko Planning zijn het digitaal inklokken met een vingerafdruk (alleen nog maar de echte gewerkte tijd), het centraal bewaren van alle gegevens van je werknemers, eenvoudige verzending naar je accountant, productiviteitsanalyses en nog veel meer.

Minder personeel nodig door slimmer werken

Met dit programma bespaar je dus direct op je manier van urenregistratie en krijg je meer inzicht in de efficiëntie van je werkprocessen. Ook win je tijd omdat je niets meer handmatig hoeft in te voeren of te controleren. Je medewerkers zullen je dankbaar zijn voor het gemakkelijke en gebruiksvriendelijke instrument dat je ze geeft! En jij krijgt meer capaciteit waardoor je wellicht minder personeel nodig hebt dan je eigenlijk dacht. 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.