Home > Blog > In de pan van... Catering Culinair in Nunspeet
Inspiratie,

In de pan van... Catering Culinair in Nunspeet

Delen

In de pan van... Catering Culinair in Nunspeet

Werken in de horeca is pittig, daar hoeven we geen doekjes om te winden. Maar de bedrijfscatering is wel een heel speciale tak van sport. Hoe houd je 80 hongerige werknemers dag in dag uit tevreden? "Gewoon goed naar de mensen luisteren," vertelt Marcel van Pijkeren, kok bij Catering Culinair. "En natuurlijk zelf ook blijven zoeken naar inspiratie," valt collega Renee Grootjans hem bij. Hoe helpt het assortiment van Dijkgraaf Reinders ze daarbij?

 

Gezonde trends

Renee en Marcel verzorgen samen de lunch van Prominent in Nunspeet. Dat doen ze vijf dagen in de week. Ze zijn compleet op elkaar ingespeeld: in de keuken manoeuvreren ze in perfecte harmonie om elkaar heen onderweg naar koelkast, snijmachine of soeppan. "Het is ontzettend belangrijk om te blijven variëren voor de gasten," legt Renee uit. "Daarom gaan we zelf altijd op onderzoek uit naar de nieuwste trends. Wat willen de mensen eten? Wat leeft er? Tegenwoordig is iedereen veel bewuster met voeding bezig. Waar we vroeger nog wekelijks woensdag-kroketdag hadden, gaat de frituur nu nog hoogstens één keer in de maand aan."

 

Op eigen initiatief

"Eigen creativiteit is ook erg belangrijk," laat Marcel weten. "Geen zoute zakjes en pakjes voor ons, daar zitten mensen niet meer op te wachten. Bij Catering Culinair werken volwaardige koks, dus we benaderen gerechten op dezelfde manier als een chef in een restaurant. We werken met pure, echte ingrediënten, want dat verwachten de mensen. En Dijkgraaf Reinders ondersteunt ons daar optimaal in. Voor onze verse soepen, waarvoor we de bouillon zelf trekken, gebruiken we voorgesneden soepgroente. Zo zijn we gezond bezig zonder teveel tijd kwijt te zijn. We hebben het al druk genoeg!" 

 

Ambitieuze pompoenen

Of er ooit iets niet geleverd kon worden door Dijkgraaf Reinders? Marcel graaft in zijn geheugen: "Eigenlijk niet. Wel heb ik eens in eerste instantie geen pompoen kunnen krijgen. En ik had ze juist hard nodig. Dijkgraaf Reinders is toen aan de slag gegaan. Koste wat kost zou ik mijn pompoenen krijgen. Ze kwamen met een exemplaar van 130 kilo aan. Dat was me wel wat te gortig. Uiteindelijk heb ik een mooi formaat pompoen gekregen en kon ik aan de slag. Dat soort toewijding om de klant te bieden wat die nodig heeft, zie je niet op veel plaatsen. En door de korte lijntjes hebben we snel contact en weten we waar we aan toe zijn."

 

Uiensoep zonder verdriet

Ook cateraars kiezen voor gemak als ze de kans krijgen. "Uiensoep is een favoriet in ons restaurant," vertelt Renee. "Maar wij willen niet elke keer ruzie maken over wie die drie kilo uien mag gaan snijden, met alle tranen van dien. Als wij weer op de soeptoer willen, laten we dus mooi een zak voorgesneden uienringen komen en kunnen we zonder gesnotter aan de slag. Dat gemak maakt het werk een stuk aangenamer." 

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.