Home > Blog > Genieten van HET WITTE GOUD
Inspiratie

Genieten van HET WITTE GOUD

Delen

Als de borden aan de kant van de weg met: ASPERGES weer zichtbaar zijn, weet je dat de lente weer is begonnen. Vele koks en consumenten kijken uit naar de nieuwe, verse aspergeoogst. Er is weer veel werk, toewijding en passie aan vooraf gegaan en nu kan de consument weer genieten van de asperges die met recht ‘het witte goud’ worden genoemd. Verwerk ze in een lekkere soep of serveer ze op klassieke wijze met ham, krieltjes, een eitje en botersausje. Er is genoeg mogelijk met deze populaire groenten.

Seizoensgroenten

Asperges worden met recht ‘het witte goud’ genoemd. Deze groenten van Nederlandse bodem zijn echt seizoensgebonden en worden gebruikt voor culinaire recepten. Het aspergeseizoen is niet heel lang, het duurt officieel tot 24 juni. Ze worden niet voor niets het witte goud genoemd. Enerzijds omdat de gemiddelde prijs vrij hoog is en anderzijds kunnen ze gezien worden als een echte goudschat. Deze seizoensgebonden groenten zitten vol vitamines en daarom ook supergezond. Hoogste tijd dus om je te verdiepen in deze groenten en om de lekkerste recepten te maken.

Piepvers

Voordat de asperges op het bord liggen om te consumeren, is er al een heel proces vooraf geweest. Allereerst is de ene asperge de andere asperge niet en daarom begint het al bij de selectie van zaadjes die vervolgens een plant met wortelstelsel moeten worden. Daarna worden de aspergeplanen gepoot en gekweekt. Er wordt weleens gezegd dat de verse asperges horen te zingen: ze maken namelijk een piepend geluid als je ze voorzichtig tegen elkaar wrijft. Ook moeten ze glanzen en mag de onderkant niet droog of houterig zijn. Daarom is de juiste bereiding van belang en moeten de groenten, bij bewaring in de koelkast, in een vochtige doek gewikkeld worden.

Asperges van Dijkgraaf Reinders

Met de asperges van Dijkgraaf Reinders zit je zeker goed. Je haalt krakend verse kwaliteit in huis want onze asperges zijn van topkwaliteit. Ook kunnen we de asperges alvast op professionele wijze voor je schillen zodat je een hoop werk bespaard blijft. Onze AGF-afdeling kan je hierin goed ontzorgen en de mise-en-place uit handen nemen.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.