Home > Blog > Goede voorbereiding
Inspiratie

Goede voorbereiding

Delen

Wanneer gaan de deuren van de horeca weer open? Hier hebben we nog geen antwoord op, maar we bereiden ons wel vast voor. Wij geven graag onze tips: tijdelijk een kleinere menukaart hanteren, personeel goed voorbereiden en de mise-en-place uitbesteden. Met deze tips kun je lekker efficiënt werken. Lees snel verder voor de toelichting.

Menukaart

Even een andere menukaart is heel erg slim. Dat geldt voor de huidige bezorg- en afhaalservice, maar ook wanneer de horeca weer gasten mag ontvangen. Direct terug naar het oude normaal gaan we namelijk niet. Waarschijnlijk wordt er gewerkt met shifts en een beperkt aantal gasten. Een kleinere menukaart zorgt ervoor dat bestellingen sneller verwerkt kunnen worden in de keuken en het is gunstig voor het inkopen van producten. Maak optimaal gebruik van de beschikbare tijd en voorzie je gasten van korte wachttijden.

Personeel

Wouter Verkerk geeft als tip om NU je personeelsbeleid te plannen want juist nu is dat superbelangrijk. Veel mensen gaan door de onzekerheid uitstromen naar andere branches. Welke werknemers keren straks terug? Het personeelstekort zal zeker niet verdwenen zijn. Creëer daarom een professioneel personeelsbeleid waarin structuur, een vast aantal uren en een normale beloning centraal staan. Ook geeft Wouter Verkerk de tip om vooruit te werken. Houd alvast rekening met bijvoorbeeld menukaarten, terrasindelingen en zomerroosters

Mise-en-place

Behaal tijdswinst in de keuken door inkopen te doen bij onze AGF-afdeling. Wij kunnen versproducten leveren die én gewassen én gesneden bij jou terechtkomen. Dat scheelt een hoop werk en bespaart je kostbare tijd plus geld. De tijd die overblijft kun je volledig besteden aan de gerechten waar jouw aandacht voor nodig is. Onze AGF-afdeling maakt daarnaast gebruik van seizoensproducten, die zijn makkelijker verkrijgbaar en daarom goedkoper.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.