Home > Blog > Gulpener is een verrassende weg ingeslagen
Inspiratie,

Gulpener is een verrassende weg ingeslagen

Delen

Meest duurzame bouwhuis

Gulpener is een nieuwe en verrassende weg ingeslagen. Er is namelijk gestart met de bouw van een nieuw brouwhuis dat het duurzaamste van Europa moet worden. Alle innovaties op het gebied van brouw- en energietechnieken worden toegepast. Even wat feitjes: het brouwhuis heeft 75% minder energie nodig, het kan volledig werken op lokale ingrediënten en werkt 100% op hernieuwbare stroom. De gelukkige provincie waar het komt te staan is Limburg, waar Gulpener vandaan komt. Het doel is om ervoor te zorgen dat Limburg in het voorjaar van 2020 een icoon van innovatie én duurzaamheid rijker is!

Ontwikkelingen

Je zult vast begrijpen dat dergelijke projecten heel wat werk met zich meebrengen. Het jaar 2017 en 2018 hebben in het teken gestaan van samenwerkingen tussen de ingenieurs van Gulpener, duurzaamheidsexperts en collega’s van bouwhuisfabrikant Meura. Dit heeft geleid tot een groot succes. Het nieuwe brouwhuis bevat drie volledig nieuwe energie- en grondstoffenzuinige bouwprocessen. En dat was nog niet alles, dankzij een subsidie van Rijksdienst Ondernemend Nederland komt er na de bouw van het brouwhuis ook nog een innovatie warmtepomp. Deze toevoeging maakt in 2020 van Gulpener een volledig fossielvrij brouwhuis.

Het eindresultaat

Het bedrijf Gulpener is erg trots op haar onafhankelijkheid. De genoemde plannen en realisaties passen dan ook uitstekend bij de ambities en het karakter van Gulpener. Gulpener is al acht generaties lang De Vrije Brouwer, een onafhankelijk bedrijf dat zelfstandig haar keuzes maakt. Denk hierbij aan beslissingen over het bier dat wordt gebrouwen, smaken, bierstijlen, lokaliteit, samenwerkingen, verantwoord ondernemen en verbondenheid met mensen, de natuur en de gemeenschap. Vrijheid betekent voor Gulpener dat men zelf kan kiezen voor initiatieven en ambities die echt het verschil maken, op alle vlakken van de bedrijfsvoering. Een innovatief en duurzaam brouwhuis is er daar zeker een van.

Terug naar de horeca

Misschien ben je wel geïnspireerd door ons duurzame project, dat zou natuurlijk niet verkeerd zijn. Wij hebben tot slot voor jullie nog een smakelijk gerecht om te serveren bij het bier. Wat dacht je van een pasteitje met ragout van wild zwijn? Je gasten gaan genieten en het past ook nog eens bij de tijd van het jaar. We hebben de ingrediënten en de bereidingswijze voor je overzichtelijk gemaakt, je kunt dus gelijk aan het werk. Niet vergeten: de ragout moet wel een tijdje stoven op het vuur dus neem de tijd! Wil je aan de slag? Bij deze de link naar het recept: https://www.gulpener.nl/tacos-met-rundvlees-en-guacamole/

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.