Home > Blog > Het wildseizoen hebben wij al geopend
Inspiratie,

Het wildseizoen hebben wij al geopend

Delen

Met prachtige stukken wild, kip, vlees en gevogelte kun jij als vakman of -vrouw aan het werk in de maanden van het najaar en de winter.

De jacht op het wild

Het wildseizoen is alweer een maand in volle gang. Vanaf 1 augustus is het weer toegestaan om te jagen op hert en wild zwijn. Over ruim een maand mag er ook weer gejaagd worden op haas en fazant. Eigenlijk is het in Nederland mogelijk om het hele jaar door vers wild te verkrijgen maar vanaf 15 oktober is er pas sprake van het culinaire wildseizoen. Dus de menukaart kan weer gevuld worden met de échte toppers. W&G Brinkhorst is de ideale partner om je daarmee te helpen. 

Wil(d) je inspiratie?

Met het wildseizoen kun je allerlei kanten op. Zo kun je een volledige wildavond organiseren of je houdt het bij wild bij de borrel. Ga creatief om met het wildseizoen, dat zullen je consumenten zeker waarderen. Wildzwijnmedaillon, parelhoenfilet, droge wildworst van eend en wildbitterballen zijn slechts een greep van producten uit ons assortiment die al verkrijgbaar zijn. Het is altijd een hele belevenis voor de consument wanneer dit wild geserveerd wordt. Voor de mensen in de keuken zijn er ook tal van mogelijkheden om te combineren met passievolle smaken. Denk hierbij aan frisse bladsla, wintergroenten en paddenstoelen.

Waarom W&G Brinkhorst?

Een verantwoord en eerlijk stukje vlees staat centraal bij W&G Brinkhorst. Het gaat bij hen dus om zoveel meer dan slechts de productie en verkoop. De jacht in Nederland is ten eerste goed voor het beheer van de wildpopulatie, een natuurlijke vijand is immers niet aanwezig. Daarnaast wordt er alleen gejaagd met een jachtakte en de nodige vergunningen. Bovendien wordt tijdens de jacht respectvol omgegaan met zowel de natuur als de dieren. Het eindproduct is dus op een duurzame manier verworven. Neem een kijkje op de website van W&G voor meer informatie en inspiratie. Jij wilt toch ook een eerlijk stukje vlees kunnen serveren?

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.