Home > Blog > Hoe ga je in de horeca om met de AVONDKLOK?
Inspiratie

Hoe ga je in de horeca om met de AVONDKLOK?

Delen

Afgelopen week stond in het teken van het invoeren van de avondklok. Verschillende tijdstippen zijn gemeld, maar inmiddels heeft het kabinet besloten dat de avondklok vanaf zaterdag om 21:00 geldt. De horecabranche heeft geluk want de maaltijdbezorgers worden uitgezonderd van de nieuwe maatregel. Afhalen wordt wel ingeperkt, dat kan tot hooguit 20:15. Hoe ga je in de horeca om met de avondklok?

Werkgeversverklaring

Burgers mogen vanaf zaterdag 23 januari tussen 21:00 ’s avonds en 04:30 ’s ochtends niet buiten op straat zijn en dus binnenblijven. Er zijn op het gebied van werk enkele uitzonderingen. De werkgever bepaalt de noodzaak of werknemers op straat mogen zijn. Zo mag er bezorgd worden na ingang van de avondklok, mits werknemers een werkgeversverklaring op zak hebben. Regel dus allereerst een werkgeversverklaring voor je werknemers.

Voorbereiding

Gasten kunnen tot 20:15 boodschappen doen en bestellingen afhalen. Dat kan betekenen dat je meer bestellingen krijgt, omdat men minder tijd heeft om boodschappen te doen. De huidige piek met bestellingen ligt voor velen voor 20:15. De kans is dus groot dat het nog drukker wordt tijdens de huidige piektijden. Daarom wil je deze tijd en je personeel goed benutten. Zorg voor efficiënte voorbereidingen door bijvoorbeeld de Mise-en-place uitbesteden. Onze AGF-snijkeuken heeft vele mogelijkheden.

Bezorging

Zodra de werkgeversverklaring is geregeld, mogen jouw werknemers legitiem de straat op om naar werk te reizen of maaltijden te bezorgen. Wees zichtbaar en laat gasten weten dat je ook tijdens de avondklok in de keuken bezig bent. Daarnaast bepaal je het bezorggebied. Maak een slimme keus zodat je een groot aantal gasten op één avond kan voorzien.

Heb je een leuk concept?

Blijf je gasten met leuke concepten verrassen. Ook al is iedereen de komende weken aan huis gebonden, thuis wil men het ook gezellig maken. Een lekkere borrelbox voor in de avond met een speciaal drankje komt vast en zeker tot zijn recht.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.