Home > Blog > Hoe maak je nacho's met kaas?
Inspiratie,

Hoe maak je nacho's met kaas?

Delen

Geen gerecht zo ideaal als nacho's met kaas. Lekker om te eten op een terrasje in de stad of met je voeten in het zand bij een strandtent. Dit Tex-Mex gerecht kun je eten als hoofdgerecht, maar ook als snack. Lekker met een biertje of cocktail. Alleen, hoe maak je nacho's met kaas?

Het was 1943 toen de Mexicaanse Ingnacio Anaya besloot om tortilla’s in driehoekjes te snijden, deze te frituren en op een bord te doen. Hierna strooide hij er jalapeños en kaas overheen. Er wordt gezegd dat de kaas door de nog hete tortillachips smolt en dat zo het inmiddels wereldberoemde gerecht is ontstaan. Nachos Especiales noemde hij zijn gerecht.

Het gerecht ontstond doordat een groep vrouwen na sluitingstijd nog wat wilde eten. Ingnacio pakte in de keuken de ingrediënten die hij nog over had en probeerde daar het beste van te maken. En het viel in de smaak! Het duurde niet lang voordat steeds meer mensen het wilden eten en dit simpele maar o zo lekkere gerecht de wereld veroverde.

Welke kaas is het meest geschikt voor nacho's?

Toch zijn er nog steeds mensen die niet weten hoe je het beste lekkere nacho's met kaas kunt maken. Ze gebruiken de verkeerde kaas of de verkeerde chips. En dat werkt dus niet! De gouden regel bij nacho's met kaas is dat je chips gebruikt die dik genoeg zijn, zodat ze niet zacht worden door de gesmolten kaas. En het geheim achter echt lekkere nacho's zit hem nou juist in de kaas. Die moet niet alleen goed smaken maar ook goed smelten. Gebruik je Nederlandse (Goudse) kaas en zet je de nachos in de oven, dan wordt de kaas hard en heb je geen slierten, en die wil je juist. Maar de meeste kazen die goed smelten hebben weer niet genoeg smaak.

mexicaanse-kaasmix-cheddar-geel-2kg

Onze Mexicaanse kaasmix (art.nr. 170279) is een mix van kazen die samen over de perfecte nachokwaliteiten beschikken. Een lekkere smaak en een goed smeltvermogen. Gecombineerd met de chips van Pablo’s Choice (art.nr. 560752) heb je de helft van je nachos met kaas al in orde.

Met de juiste chips, de beste kaas en wat jalapeños heb je de basis van nachos al voor elkaar, maar er zijn ontzettend veel variaties. Zet dit simpele gerecht op je kaart en kies je eigen variant!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.