Home > Blog > Is jouw terras winterklaar?
Inspiratie

Is jouw terras winterklaar?

Delen

Vanwege de omstandigheden rondom Covid-19 krijgen veel restaurants toestemming om het terras ook in de winter te behouden. Aan horecaondernemers wordt op die manier een helpende hand geboden zodat er ruimte is om gasten te blijven ontvangen. Is jouw terras al winterklaar? Het weer kan snel omslaan en dan is het belangrijk dat je alles in orde hebt voor een aangenaam winterterras. Wij geven in dit blog een aantal tips.

1. Vergunning

Allereerst moet je goed informeren welke regels gelden voor de gemeente van jouw restaurant. Waar bepaalde zaken voor restaurants uit naburige gemeentes heel normaal kunnen zijn, moeten jullie wellicht een vergunning aanvragen. Ga in gesprek met de gemeente en draag argumenten aan zoals sociale controle en bijdrage aan een meer aantrekkelijke stad tijdens de winterperiode. Daarnaast moet je goed nagaan welke vergunningen noodzakelijk zijn voor bouwwerken en/of constructies.

2. Inrichting

Ga samen met je team brainstormen over hoe je het terras in aangename en winterse sferen krijgt. Hierbij is vooral warme aankleding erg belangrijk. Daarnaast is het goed om de inrichting en aankleding van je buitenterras te laten aansluiten bij de ruimtes binnen. Denk samen goed na over meubilair en terrasverwarming zoals fakkels, kaarsen, vuurkorven, warmteheaters, plaids etc. 

3. Wintermenukaart

Sommige producten doen het extra goed in de winter. Zorg ervoor dat jouw gasten dat soort producten kunnen bestellen: warme chocolademelk, een glaasje glühwein, warm appelgebak, flammkuchen, erwtensoep etc. Het wordt helemaal interessant als je dergelijke producten live klaarmaakt. Zo steek je gelijk energie in de sfeer en beleving die de gasten ervaren. Vergeet uiteraard de kinderen niet en laat ze bijvoorbeeld lekkere marshmallows roosteren boven het vuur.

4. Bestellen en serveren

Verdiep je eens in QR bestellen. Gasten hoeven alleen de code op tafel te scannen en kunnen vervolgens de bestelling doorgeven. Ideaal voor in de winter en de zomer want gasten kunnen op ieder gewenst moment (bij)bestellen. Zorg natuurlijk ook dat in de keuken alles goed verloopt en dat bestellingen op de juiste manier bij de goede persoon terecht komen.

Laat je ons weten als je advies en inspiratie nodig hebt voor het inrichten van jouw winterterras?!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.