Home > Blog > 1. Klaar om gasten te verwelkomen op jouw terras?
Inspiratie

1. Klaar om gasten te verwelkomen op jouw terras?

Delen

Eindelijk is er een voorzichtig startschot voor de horeca.  Wij als ondernemers en de gasten thuis hebben lang op dit moment gewacht. Niet alleen het lekkere eten en drinken wordt gemist, ook de sociale functie van de horeca. We hopen dat dit het begin is van de weg terug naar volle terrassen en restaurants. Wij geven graag een aantal tips en aanbiedingen ter voorbereiding.

1: Veiligheid

Zorg voor een consequente naleving van de HACCP-regels voor een goede hygiëne. Laat personeel regelmatig hun handen wassen of handschoenen dragen en verwissel deze regelmatig. De 1,5-meter afstand blijft voorlopig wel aanwezig dus laat ook medewerkers deze afstand van elkaar bewaren. Regel voldoende ontsmettingsmiddelen voor zowel personeel als gasten. Maak één duidelijke ingang en één duidelijke uitgang voor de gasten en zorg voor een looproute. Ook schone tafels, menukaarten en pinapparaten zijn van belang voor alle nieuwe gasten.

ACTIE: Wij hebben een leuke aanbieding voor duidelijke communicatie in eigen huisstijl: 25 A4 posters voor 45,-, 25 A3 posters voor 65,- of 25 A2 posters voor 100,-.

2: Gastvrijheid

Een prettige sfeer en beleving is heel belangrijk. Geef gasten daarom een welkom gevoel. Dit begint al bij de ingang met een gastheer of gastvrouw die duidelijk en vriendelijk is. Je wil graag loyale gasten die terugkeren dus doe hier je uiterste best voor. Ook al is er door de maatregelen enige afstand, dit hoeft geen probleem voor gastvrijheid te zijn. Communiceer duidelijk over jouw maatregelen, geef gasten de ruimte, zorg voor een prettige en veilige sfeer en geef personeel richtlijnen voor de communicatie richting gasten.

TIP: Oefen door rollenspellen met het personeel en evalueer dagelijks!

3: Social media

Social media is momenteel een heel belangrijk communicatiemiddel. Deel werkzaamheden, gerechten, nieuwtjes, informatie en aanbiedingen via jouw kanalen en blijf zo op een leuke manier in contact met je gasten en wellicht nieuwe gasten. Maak gebruik van je kanalen door terrasaanbiedingen voor rustige tijdstippen te delen en een eigen #hashtag te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat meer mensen een plekje komen bemachtigen.

ACTIE: Jouw onderneming actief op social media met leuke, interessante berichten voor slechts 125,- per maand.

 Lees binnenkort ook deel 2 en profiteer van meer tips en aanbiedingen

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.