Home > Blog > Lekkere smaken in de herfst
AGF

Lekkere smaken in de herfst

Delen

Het is aan alles te merken dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. De bladeren aan de bomen beginnen langzaam te verkleuren en we hebben al flink wat regen gezien. Het nieuwe seizoen betekent ook weer nieuwe seizoensgroenten en nieuw seizoensfruit. Met deze seizoensproducten spaar je het milieu en de producten bevatten de meeste mineralen en vitamines. Dat moet reden genoeg zijn om heerlijke gerechten te bereiden met seizoensproducten.

Stoofperen

Er ontstaan nostalgische geuren als je stoofpeertjes maakt. Er zijn veel manieren om stoofpeertjes te bereiden en iedereen doet het dan ook op eigen wijze. Maak gebruik van zoete peren: de Gieser Wildeman of de Karmozijn. Verder kunnen de stoofpeertjes met alcohol, kaneel, suiker of bijvoorbeeld citroensap worden bereid. Serveer de peertjes bij een smakelijk wildgerecht of gebruik ze voor het dessert.

Goudreinetten 

Wat dacht je van een warm stukje appeltaart met Hollandse appels van de nieuwe oogst? Een huisgemaakte appeltaart doet het altijd goed op de kaart. Natuurlijk kun je appels ook gebruiken voor het diner of dessert.

Spruitjes

Op koude dagen eten we graag goede maaltijden. Niet iedereen houdt van spruitjes, maar voor de liefhebbers kunnen heerlijke herfstpannetjes worden gemaakt. Denk aan spruiten uit de oven of een heerlijke spruitenschotel. De combinaties met spekjes, champignons, ui, kaas en stoofpeertjes doen het allemaal goed.

Pompoen

Misschien wordt er in de keuken nog geen pompoen gebruikt. Toch zijn er ontzettend veel recepten met pompoen zoals pompoenlasagne, pompoensoep of cheesecake met pompoen. Er is dus meer mogelijk dan een uitgeholde pompoen bij de voordeur zetten. Je hebt bovendien ook nog eens keus uit allerlei soorten en maten pompoenen.

Paddenstoelen

Loop in de herfst een stukje het bos in en je ziet gegarandeerd paddenstoelen in de grond. Gebakken champignons met bijvoorbeeld knoflook is een heerlijk, luxe herfsthapje. Ook kunnen champignons worden toegevoegd bij wildgerechten en diverse pasta’s. Naast de gangbare champignons zijn er bijvoorbeeld ook wilde paddenstoelen, anijszwammen en oesterzwammen om te bereiden.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.