Home > Blog > Een wereld zonder plastic: zou het echt kunnen?
Inspiratie,

Een wereld zonder plastic: zou het echt kunnen?

Delen

Het gebruik van plastic is voor velen niet weg te denken uit het dagelijkse leven. We worden ons allemaal wel steeds bewuster van de gevolgen van de overmatige consumptie van plastic. Hoeveel plastic gebruik jij nog? Wist je dat er mooie alternatieven zijn in de vorm van biologisch afbreekbaar plastic? 


Een verbod op plastic

Veel van het kunststof komt in de oceanen terecht, die voor meer dan de helft van de wereldbevolking de voornaamste voedselbron zijn. Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil en zijn bij veel winkels de plastic tasjes al van de toonbank verdwenen. Een wereld, of in ieder geval een Europa, zonder wegwerpplastic komt dan ook steeds dichterbij. De landen van de Europese Unie zijn het namelijk eens geworden over een verbod op plastic wegwerpartikelen vanaf 2021.

Hét alternatief: bio-disposables

Je zult nu misschien wel denken: "daar gaat mijn wegwerpservies...” Gelukkig is er een alternatief waarmee je verantwoordelijkheid neemt en waarmee je je onderscheidt. Je bent nu, in 2019, nog niets verplicht maar het is slim om alvast in te spelen op de ontwikkelingen die gaan komen. Namelijk door het gebruik van bio-disposables. Door het werken met bio-disposables werk je duurzaam en help je mee aan een beter milieu omdat deze materialen afbreekbaar zijn. Niet iedereen is zich bewust van alle milieuvoordelen die bio-disposables met zich mee brengen. Zo zijn er milieuvoordelen ten opzichte van plastics in de herkomst, productie, het gebruik en de afvalverwerking.

shutterstock_1334802386

Tal van mogelijkheden

Duurzaam werken is niet alleen verantwoord, maar ook gewoon hip. Je gebruikt namelijk hernieuwbare grondstoffen uit de natuur zoals palmblad, mais en suikerriet. Eigenlijk wordt afval de nieuwe basis van je wegwerpservies. Het suikerrietservies wordt bijvoorbeeld gemaakt van reststromen die overblijven bij de productie van suiker. Ga er op een creatieve manier mee om en je zult je klant zeker aanspreken. Denk aan ultra-afbreekbare materialen zoals eetbare rietjes en het gebruik van het mooie bamboe in moderne kleuren. Dus: verbeter de wereld en begin met het gebruik van bio-disposables!

Natureko - specialist in duurzame disposables

Natureko is jouw specialist in duurzame disposables. Zij importeren bio-based en composteerbare disposables en bieden hiermee hét milieuvriendelijke alternatief voor plastic disposables. Ze zijn met name actief binnen de foodservice en onderscheiden zich door eerlijke producten, innovatief beleid, een breed assortiment, snelle levering uit voorraad en persoonlijke service. Vanaf vandaag is het assortiment van Natureko bij ons verkrijgbaar!

logo_1 (1)

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.