De Franse stad Dijon had in de 13e eeuw na Christus een monopolie op mosterd. De mosterd uit Dijon die we vandaag de dag kennen is de gladde pittige variant. Een andere Franse stad die beroemd is om mosterd, maar dan de grove variant is Meaux.
Ingrediënten (10 personen)
- Knorr Klassiek Mosterdsoep poeder
- 200 gram gerookte zalm
- 4 gram waterkers
- 10 gram olijfolie met citroen
Bereiding
1. Soep
Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe. Kook de mosterdsoep gedurende 5 minuten rustig door.
2. Garnituur
Snijd de gerookte zalm in blokjes en pluk de waterkers.
3. Opmaak
Verdeel de gerookte zalm blokjes over de soepkoppen. Schep de soep in de soepkoppen en garneer met de geplukte waterkers en olijfolie met citroen.
Vond je dit artikel interessant?
Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.