De smaak van consumenten wordt steeds internationaler. Zuid-Amerika, Azië of het Midden-Oosten; inspiratie en nieuwe ingrediënten komen uit alle hoeken van de wereld. Iedere cultuur kent zo haar eigen smaken en bereidingen, ook als het om soepen gaat. Geef jouw menu internationale allure met deze wereldse soepen.
Marokkaanse HariraIn Marokko is het tijdens de ramadan de traditie om deze rijk gevulde maaltijdsoep te eten bij het verbreken van het vasten. Door de combinatie van ingrediënten – vaak zijn dat in ieder geval tomaten, kikkererwten, linzen en selderij - vult de soep goed en is hij erg smaakvol. Tip: Serveer de soep met fijngesneden koriander en voeg voor extra structuur geroosterde kikkererwten toe. Ook stukjes dadel geven een bijzondere smaakcombinatie.
Japanse Soep
Deze Japanse Soep haakt aan op de trend om gasten een smaakvolle bouillon te serveren die ze verder personaliseren met verschillende verse ingrediënten. Denk hierbij aan shiitake, een gekookt eitje, bosui, paksoi, babymais en taugé. Maar ook reepjes rundvlees, verse zalm en tofu behoren tot de mogelijkheden. De soep heeft zeewier, miso en sojasaus als smaakmakers.
Tip: door ook noedels toe te voegen, maak je van de bouillon een maaltijdsoep
Peruaanse Zoete Aardappelsoep
Deze volle soep is gemaakt van Peruaanse zoete aardappel, aangevuld met een garnituur van quinoa en mais. De soep wordt gebonden door de zoete aardappel, waardoor deze geschikt is voor gasten met een glutenintolerantie of -allergie.
Tip: Garneer deze soep met cashewnoten, gegrilde courgette, zwarte boontjes en blokjes feta.
Thaise Tom Kha Kai Tom Kha Kai betekent letterlijk Kip galangal-soep. In Thailand eten ze deze soep als maaltijd met een bordje pandanrijst ernaast. Het is een frisse en romige Thaise soep op basis van kokosmelk, galangal (familie van de gember), kaffir limoenblad en koriander. Voeg verse garnituren zoals (gefrituurde) Spaanse pepers, bamboescheuten, champignons, en stukjes gegaarde kip toe.
Tip: Strooi als laatste wat koriander over de soep voor extra smaak en kleur.
Turkse Linzensoep
Deze traditionele Turkse soep is licht gebonden en gemaakt met linzen en spinazie. Hij is vol en toegankelijk van smaak en een slimme veganistische optie op je menukaart.
Tip: Voeg aan het einde blaadjes verse spinazie toe voor een extra versbeleving.
Tot slot geven we als tip mee om je gasten een stukje extra beleving te geven door de soep zelf op smaak te laten maken. Serveer een plank met de kom soep en verschillende garnituren. Zorg voor verschillende structuren en typen ingrediënten. Nieuwsgierig naar alle internationale smaken van Knorr Professional? Bekijk snel het Assortiment Wereldse soepen in de online bestelomgeving.
Vond je dit artikel interessant?
Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.