Home > Blog > Profiteren van lage energieprijzen
Inspiratie

Profiteren van lage energieprijzen

Delen

Al geruime tijd liggen bedrijven vanwege de coronacrisis stil. Ondernemers lopen veel omzet mis met alle gevolgen van dien. Denk aan onzekerheid, ontslagen en faillissementen. Daarom is het juist nu meer en meer van belang om de kosten laag te houden. Wij geven graag 5 tips voor lage energieprijzen.

1. Energiemarkt

Wat betaal jij voor energie? Dit is geheel afhankelijk van de ontwikkelingen op de energiemarkt. Veel ondernemers hebben een prijsafspraak met de energieleverancier. Ga eens samen in gesprek en bekijk of je kunt profiteren van lage energieprijzen. Dit is zeker nuttig vanwege de effecten van de coronacrisis.

2. Termijnbedrag

Energieleveranciers gebruiken software om te berekenen welk voorschot een bedrijf maandelijks moet betalen. Door de huidige situatie kan dit termijnbedrag erg hoog staan en een negatief effect hebben op jouw liquiditeit. Daarnaast kan het termijnbedrag ook gebaseerd zijn op afgelopen crisisjaar, dit kan eind 2021 leiden tot een hoge energierekening. Voorkom verrassingen en beoordeel met hulp van een adviseur of jouw termijnbedrag akkoord is.

3. Controle

Zoals genoemd ontvangt iedereen eenmaal per jaar een jaarafrekening waarin precies staat hoeveel energie je hebt gebruikt en hoeveel geld je terugkrijgt of moet bijbetalen. Laat je jaarafrekening controleren omdat veranderingen door de coronacrisis wellicht niet op de juiste manier zijn doorgevoerd.

4. Inkoopstrategie

Werkt jouw inkoopstrategie ook in deze tijd van lockdown? Er zijn veel keuzemogelijkheden voor een inkoopstrategie. Bij twijfels over de huidige strategie is het goed om eens te kijken naar een andere strategie. Overstappen kan een slimme zet zijn.

5. Laadpaal

Een gesloten restaurant kan tijd en ruimte geven voor andere zaken. Al eens nagedacht over de aanschaf van een laadpaal? Deze duurzame investering zorgt voor een lage energiebelasting en tevreden gasten. Daarnaast kun je met een openbare laadpaal per laadsessie geld verdienen.

Hulp nodig? Neem contact op met Albert Munneke van Kobespa Energie & Advies: stuur een e-mail naar a.munneke@kobespa.nl of bel naar 06-44228270.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.