Home > Blog > Reserveringsbeleid = meer gasten
Inspiratie

Reserveringsbeleid = meer gasten

Delen

Het is definitief! Vanaf maandag 1 juni, 12.00 uur a.s., kan de horeca gelukkig weer aan de slag. Restaurants en cafés mogen open onder voorwaarde van een maximum aantal bezoekers van 30 personen. Voor de terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en geldt de 1.5 meter afstand regel, tenzij mensen uit hetzelfde huishouden komen. Dat zorgt voor beperkingen, minder ruimte en minder gasten. Ga slim om met een reserveringsbeleid en ontvang meer gasten in de beschikbare tijd.

De plicht roept

Er moet verplicht gewerkt worden met reserveringen. In deze tijden komt dat juist gunstig uit. Het is wat minder spontaan en gastvrij, maar de beschikbare plekken moeten zo intensief mogelijk bezet worden. Bijkomend voordeel is dat via het reserveringsbeleid gecontroleerd kan worden of de consument klachten heeft. Deze check aan de voorkant is verplicht en moet serieus genomen worden. Het maximum aantal bezoekers en het waarborgen van de afstand is belangrijk omdat we zo samen kunnen werken naar het nieuwe maximum aantal van 100 personen.

Shifts

De hoeveelheid gasten die ontvangen kunnen worden met de nieuwe verruimingen is nog beperkt. Daarom moeten we ons nu richten op efficiëntie van de beschikbare ruimte en tijd. Werk met shifts zodat jouw plekken door meerdere gasten op een dag of avond bezet worden. Veel consumenten willen weer plaatsnemen in een restaurant of op een terras dus de plekken moeten verdeeld worden en dat wordt geaccepteerd. Werk met vaste tijden zodat het personeel en de consument precies weet wanneer de tijd om is.

Laat je gasten online reserveren. Laat duidelijk zien welke tijden nog beschikbaar zijn en hoe lang jouw gasten kunnen plaatsnemen. Voorkom verwarring en stuur een bevestiging. Geef ook de mogelijkheid om een reservering te annuleren of te wijzigen.

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.