Home > Blog > Niet meer koud – tijd voor het witte goud!
Inspiratie,

Niet meer koud – tijd voor het witte goud!

Delen

Eindelijk mogen we de winter achter ons laten en krijgt de lente ruim baan. De zuiderlingen weten sowieso wat dit betekent, maar eigenlijk kijkt heel Nederland reikhalzend uit naar de nieuwe asperge-oogst.

Modern in een soep of quiche of heerlijk klassiek met ham, krieltjes, een eitje en botersaus – de asperge is zelden zo populair geweest. En dat is geen wonder, want buiten de uiteenlopende bereidingswijzen en de heerlijke smaak kent de seizoensgroente nog veel meer pluspunten. 

Vol van vitamines 

Wat veel mensen niet weten (of niet in de gaten hebben), is dat asperges ontzettend gezond zijn. Ze zijn een rijke bron van vitamines en bevatten bijzonder weinig calorieën. Ook zijn ze bevorderlijk voor, hou je vast, nieren, lever, hart en bloeddruk. Het is niet voor niks dat ze sinds de oudheid al geconsumeerd worden om de geneeskrachtige werking. Eigenlijk dus gewoon een superfood!

Piepvers

Verse asperges horen te 'zingen' – ze maken een piepend geluid als je ze voorzichtig tegen elkaar wrijft. Ook moeten ze mooi glanzen en moet de onderkant niet droog en houterig zijn. Het zijn tere groenten, maar je kunt ze enkele dagen in de koelkast bewaren zonder versheid te verliezen. Wikkel ze dan wel in een vochtige doek. Ook kun je asperges als je ze even blancheert prima in de diepvries bewaren. 

De – geschilde! – asperges van Dijkgraaf Reinders

Met AGF van Dijkgraaf Reinders weet je altijd zeker dat je krakend verse kwaliteit in huis haalt. En dat is minstens zo waar voor onze asperges. De AA asperges die wij aanbieden, komen van de exclusieve teler De Wit Asperges uit Noord-Brabant en zijn altijd van een voortreffelijke kwaliteit. In samenwerking met deze topleverancier leveren we niet alleen de beste asperges van Nederland; we schillen ze ook nog op professionele wijze voor je. Op die manier besteed je het meest arbeidsintensieve aspect van de gewilde groente uit en kun jij meteen aan de slag met een mooi product. Door de samenwerking met De Wit Asperges kunnen wij een constante kwaliteit garanderen voor een eerlijke prijs. Zo kun jij jouw heerlijke aspergecreaties aan blijven bieden op een klantvriendelijke kaart. 

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Houd onze website dan in de gaten, want in het volgende blog vind je heerlijke recepten met asperges en tips voor mooie bijpassende wijnen!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.