Home > Blog > Typische herfstgerechten
Inspiratie,

Typische herfstgerechten

Delen

Verwelkom de herfst op je menukaart

Het is je vast niet ontgaan dat de bladeren weer neerdwarrelen. De herfst heeft namelijk zijn intrede gedaan. Een periode van koud en nat weer is van start gegaan. De natuur komt tot stilstand, bloemen en gewassen groeien weinig meer. Hopelijk kun je er mee instemmen dat we een heerlijk seizoen tegemoet gaan! Denk eens aan de prachtige kleuren bladeren aan de bomen en op de grond, de tikkende regen tegen de ramen en het genieten van dampende kopjes koffie en thee. Daarnaast kan de kachel weer zijn werk doen en kunnen de warme truien tevoorschijn gehaald worden. Bovendien, niet geheel onbelangrijk, kunnen we weer genieten van de smaken van het najaar!

Haal de warmte naar binnen

Je moet misschien nog wel even wennen aan de huidige temperaturen. Maar niet getreurd, je kunt zelf de warmte naar binnen halen. Denk eens aan de klassieke warme kruiden en specerijen, aan smaken zoals karamel of aan de toevoeging van noten. Je gasten zijn weer toe aan deze smaaksensaties. Gerechten zoals braadstukken, wildtrio’s, biefstuk en procureur zullen ook weer als warme herfststukjes over de toonbank gaan. Wees uniek en verzorg een speciale bereiding. Gasten laten zich namelijk maar wat graag aangenaam verrassen. Om je gerechten extra smaakvol te maken, willen we je graag inspireren.

Herfstnieuws

De meesten krijgen bij het vallen van de herfstblaadjes spontaan weer zin in typische herfstgerechten. Onder andere schotels uit de oven doen het erg goed. Wij hebben voor jullie de römertopf in de aanbieding! We horen je denken: een Römertopf, wat is dat? De letterlijke vertaling van dit woord is Romeinse stoofpot. Even een stukje geschiedenis over de Römertopf: vroeger verpakten de Romeinen grote stukken vlees in een laag klei om het vervolgens in het vuur te leggen. Op deze manier gaarde het vlees in zijn eigen sappen. De klei was nat en dit zorgde ervoor dat het vlees niet verbrandde of uitdroogde. In het huidige tijdperk maken we gebruik van aardewerken schalen met een deksel, de Römertopf. Allerlei gerechten kunnen bereid worden in deze schaal zoals vlees, vis, groente en bijvoorbeeld appels.

Handleiding

Heb je het idee dat je wel wat van de oude Romeinen kunt leren? Probeer je gerechten dan te bereiden met de Römertopf. We geven je vast een korte beschrijving hoe je dient om te gaan met de schaal. Voor gebruik moet de Römertopf in koud water gezet worden, deze zal het water opzuigen. Wanneer deze in een koude oven langzaam opwarmt, ontstaat er in de oven als het ware nog een oven. Tijdens het garen van het gerecht zal het water verdampen. Hierdoor ontstaat er nevel en dit gaart het gerecht. Voedingsstoffen en vitaminen gaan niet verloren tijdens het proces en aanbakken is onmogelijk! Daarnaast geeft de Römertopf natuurlijk ook net iets extra’s wanneer je die serveert.

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.