Home > Blog > Waarom de verpakking van je maaltijd zo belangrijk is
Inspiratie

Waarom de verpakking van je maaltijd zo belangrijk is

Delen

Met de afhaal- en bezorgservice kun je jouw gasten in deze tijden nog zo veel mogelijk van dienst zijn. Hierbij is het erg belangrijk dat je dezelfde kwaliteit levert zoals ze van jou gewend zijn. Een belangrijk element van de bezorg- en afhaalservice om de kwaliteit te kunnen waarborgen is de verpakking van de maaltijd. 

Je kunt gerechten niet direct serveren, maar het wordt eerst vervoerd per auto of fiets. De maaltijd krijgt onderweg dus het een en ander te verduren voordat het op tafel staat bij de consument. Ook is het belangrijk dat een warme maaltijd voldoende op temperatuur blijft. Je hebt uiteraard te maken met enige reistijd. Beperk het bezorggebied zodat je kunt garanderen dat warme maaltijden ook warm geconsumeerd kunnen worden.

Bij deze een aantal tips voor de juiste verpakking: Verpak warme en koude gerechten apart, verpak frisdrank apart, geef gerechten geen ruimte om te verschuiven, zorg waar nodig voor ventilatie, gebruik waar nodig een warmhoudtas en bedenk zelf wat jouw gerechten nodig hebben om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Wij raden aan om verschillende verpakkingen uit te proberen. Vraag anderen om de gerechten te proeven zodat je een objectief beeld krijgt in welke verpakking de maaltijd het beste tot zijn recht komt.

Tot slot kun je proberen om plastic verpakkingen te verminderen en gebruik te maken van duurzaam verpakkingsmateriaal. Wil je weten welke verpakkingen het beste past bij jouw gerechten? Stuur ons je afhaal- en.of bezorgmenukaart (marketing@dijkgraafreinders.nl) en wij geven je graag advies!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.