Home > Blog > Winterse toprecepten
Inspiratie,

Winterse toprecepten

Delen

Je menukaart aanpassen aan het seizoen is aantrekkelijk voor je consumenten. Heb je al nagedacht over hoe je je winterkaart gaat vormgeven? Wij geven je wat inspiratie met drie heerlijke gerechten. Deze gerechten zullen gewaardeerd worden door je klanten, vooral tijdens een typische koude en donkere winteravond. Lees snel verder en upgrade jouw menu. 

Eendenborst met paksoi, sinaasappel en pepersaus

Vang sinaasappelvocht op door de sinaasappels uit te snijden en kook 0,5 liter pepersaus volgens de verpakking. Kruid vervolgens de eendenborsten met zout & peper en bak ze rosé in de phase-olie. Blus tot slot de pan af met het sinaasappelsap en voeg de honing en de pepersaus toe. Omdat het oog ook wat wil, kun je creatief te werk gaan met de paksoi door die na het schoonmaken in brede repen te snijden. Bak ze kort in de olie en breng wederom op smaak met zout en peper. Verdeel de gesneden eendenborst over de borden en leg de uitgesneden sinaasappel en paksoi erbij. Schep de bereide saus erover en garneer tot slot met wat postelein.

eendenborst-met-paksoi-sinaasappel-en-pepersaus


Rode kool met haasfilet en kriekbier

Breng geschilde truffelaardappeltjes aan de kook met wat zout en warm intussen de gekookte rode kool op. Giet vervolgens de aardappels af en stamp het geheel met een garde. Meng het samen met de rode kool en de boter. Breng op smaak met zout en peper. Vervolgens gaan we naar de haas. Kruid de haasfilets naar wens met zout en peper en bak ze rosé in phase-olie. De pan kan afgeblust worden met het kriekbier en de helft van de suiker kan toegevoegd worden. Het geheel mag tot de helft worden ingekookt. Neem de appels, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Bak de partjes in de olie met een toevoeging van wat suiker. Breng de saus opnieuw aan de kook als je tot slot de demi-glace hebt toegevoegd.

rode-kool-met-haasfilet-en-kriekbier

Boerenkool met patrijs en paddenstoelen

Breng aardappels met een beetje zout aan de kook. Na 5 minuten kan de boerenkool toegevoegd worden. Snijd intussen het spek en bak uit in een koekenpan. Stamp het geheel inclusief de aardappels met een garde. Breng de melk met de boter en Primerba aan de kook en voeg toe. Voeg het spek toe en breng de stamppot op smaak. Kruid vervolgens de patrijzen en braad ze aan in de olie, vervolgens kunnen ze verder braden in de oven op 180 graden voor 18 minuten. Maak de bospaddenstoelen schoon en haal de patrijzen uit de oven. Laat ze even rusten. Deglaceer de pan met de Madera en voeg de kippenjus toe. Het geheel iets laten inkoken en de bospaddenstoelen toevoegen. Tot slot kun je de patrijzen van het karkas snijden en serveren met de boerenkool en de paddenstoelenjus.

boerenkool-met-patrijs-en-paddenstoelen

Bron: www.unileverfoodsolutions.nl

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.