Home > Blog > Zo maak je de lekkerste recepten met zacht fruit
Inspiratie,

Zo maak je de lekkerste recepten met zacht fruit

Delen

Momenteel is zacht fruit weer volop verkrijgbaar in eigen land. Zomers fruit zoals aardbeien, frambozen en bramen kun je in veel recepten verwerken en ze geven ook nog eens een heerlijke vitamine boost. De mooie kleuren en vormen van het zachte zomerfruit zijn uitermate geschikt voor smoothies, desserts, zomerse salades en gebak. Laat je inspireren en ga aan de slag met zomers fruit.

Smoothie

Een smoothie is een koud drankje zonder alcohol en met fruit. Tijdens warme zomerdagen worden smoothies veel gedronken. Experimenteer met verschillende soorten fruit en maak je unieke smoothie voor jouw menukaart. Dit kan bijvoorbeeld door als hoofdingrediënt verse aardbeien te gebruiken. Om het geheel tot een sapje te maken, gebruik je melkproducten of fruitsappen of een combinatie van beide. Voor de garnering en de smaak kunnen blaadjes munt, kokossnippers en vers fruit worden toegevoegd.


Dessert

Aardbeien, frambozen, bessen en bramen zijn prachtige soorten fruit om te gebruiken voor zomerse desserts. Voeg ze bijvoorbeeld toe bij een aantal bolletjes ijs en maak mooie creaties. Ook kun je kleine, frisse taartjes maken als dessert. Denk aan een puntje kwarktaart met frambozen of een laagjestaart met MonChou en fruit. Natuurlijk kun je ook je eigen desserts behouden en zelf verschillende soorten zomers fruit toevoegen voor de smaak en een stukje beleving.

Zomerse salade

Tijdens de hele warme dagen hebben we minder trek in warm eten. Een zomerse salade met een dressing van zacht fruit of een zomerse fruitsalade kan dan erg goed tot zijn recht komen.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.