Home > Blog > 2. Klaar om gasten te verwelkomen op jouw terras?
Inspiratie

2. Klaar om gasten te verwelkomen op jouw terras?

Delen

 In deel 1 zijn veiligheid, gastvrijheid en social media al aan bod geweest, in dit blog tip 4 en 5.

4: Kleine menukaart en meer omzet

Met een kleine menukaart gebruik je ruimte en tijd efficiënt. Minder keus betekent een lagere werkdruk in de keuken en uiteindelijk een snellere bediening. Hierdoor kunnen gasten in één tijdslot meer bestellen. Wist je al dat dat je met een goede menukaart het verschil kunt maken en dit de winstgevendheid van jouw onderneming beïnvloedt? Gebruik bijvoorbeeld geen euroteken, hierdoor leggen gasten de focus meer op de gerechten en minder op de prijs. Zet gerechten met een hoge marge helemaal bovenaan, in het midden of helemaal onderaan. Help gasten kiezen door een aantal toppers in de spotlight te zetten.

TIP: Maak gebruik van oneven getallen bij een bittergarnituur. Gasten kiezen dan eerder voor een portie meer of de grotere portie.

5: Maximale omzet

Een maximale omzet uit je terras halen kan alleen door een goede voorbereiding en uitstekend teamwork. Focus op upselling door aan tafel suggesties te geven voor de bijverkoop voor bijvoorbeeld wat lekkers bij een drankje. Train je personeel ook in deze verkooptechniek. Laat de medewerkers kennismaken met jouw menukaart zodat ze goede suggesties kunnen doen voor de twijfelaars. Blijf je gasten altijd verrassen, dit kan gemakkelijk door een schaaltje nootjes of een lekker snackje te laten proeven. Uiteindelijk profiteer je met kleine dingetjes van meer bestellingen.

ACTIE: Tafelkaartjes in eigen huisstijl? Nu vanaf 50 stuks voor 135,-.

Lees deel 1 terug en profiteer ook van onze andere tips een aanbiedingen.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang regelmatig updates van het laatste food-nieuws.